September 20, 2018, 9:22 pm
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Σε χθεσινή (21.05.2013) ραδιοφωνική τηλεοπτική συζήτηση στο ΡΙΚ (εκπομπή «Γύρω από το μικρόφωνο») σημειώθηκε (εξ όσον καλύτερα θυμόμαστε) η ακόλουθη στιχομυθία:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: «Το Σχέδιο Ανάν ήταν απαράδεκτο και ορθώς το απέρριψε ο κυπριακός λαός.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Μπορείς να βρεις καλύτερο; Αν μου φέρεις καλύτερο μετά χαράς θα το υποστηρίξω.»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: «Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο σχέδιο αν ακολουθήσουμε διεκδικητική πολιτική και αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ε.Ε….» κλπ.

ΣΧΟΛΙΟ: Υποστηρίζουμε τον Αγγελίδη και γενικά την παράταξη που απαιτεί επανατοποθέτηση του Κυπριακού και αποστασιοποίηση από τη ΔΔΟ ως βάση λύσης του Κυπριακού. Όμως θα πρέπει και αυτοί να μάθουν να υποστηρίζουν τον εαυτό τους!

Κατά τη γνώμη μας, η σωστή απάντηση θα έπρεπε να κινείται σε αυτά τα πλαίσια: «Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε μια δίκαιη λύση στο κυπριακό μέσα στις σημερινές συνθήκες και μέσα στα πλαίσια του παρόντος διεθνούς ισοζυγίου δυνάμεως. Όμως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες θα πρέπει να αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση για δύο λόγους: πρώτον, διότι η Ιστορία διδάσκει ότι το ισοζύγιο δυνάμεως δεν είναι κάτι το στατικό και αναλλοίωτο ιδιαίτερα μέσα στο σημερινό ρευστό γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή μας, και δεύτερο και πιο σημαντικό, ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ (ΟΠΩΣ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΟΙΚΩΝ/ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ/ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ/ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ/ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ/ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ/ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ/ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ κλπ.) ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Δυστυχώς, αυτό το επικοινωνιακό λάθος του μη τονισμού ότι το Σχέδιο Ανάν θα οδηγούσε στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου δεν ήταν λάθος μόνο του Αγγελίδη, αλλά και του Τάσσου και του Λιλλήκα. Ήταν το λάθος που μας έφερε τις δύο προεδρικές εκλογικές ήττες του 2008 και 2013 που σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ήταν αναπόφευκτες.      

Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς γιατί μέσα σε δύο μεγάλες και κρίσιμες προεκλογικές μάχες, ενώ έχεις ένα πανίσχυρο όπλο για να εκθέσεις τους αντιπάλους σου ως εθνικά επικίνδυνους, να μην το χρησιμοποιείς, προτιμώντας νεροπίστολα του τύπου: «Ορθά απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν διότι ήταν διχοτομικό σχέδιο» ή «Διζωνική σημαίνει διχοτόμηση»!

Μα διχοτόμηση έχουμε και τώρα, κύριοι! Ποιος θα συγκινηθεί με αυτό το νερόβραστο επιχείρημα; Δεν καταλαβαίνετε ότι στο τέλος δικαιώνετε τους Ανανιστές εφόσον έμμεσα δημιουργείτε τη σκέψη στον λαό: «εφόσον στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση το Σχέδιο Ανάν ή η ΔΔΟ θα φέρει διχοτόμηση, την οποία ούτως ή άλλως έχουμε εδώ και 39 χρόνια, ας δοκιμάσουμε τη ΔΔΟ σιορ! Τι έχουμε να χάσουμε; Τουλάχιστον έννα πιάσουμεν τζιαι κάποια εδάφη πίσω! Τζιαι ποιος ξέρει, μπορεί στο τέλος να λειτουργήσει.»  

Κύριοι συναγωνιστές πρέπει επιτέλους να διορθώσουμε αυτό το παιδαριώδες επικοινωνιακό σφάλμα! Πρέπει να διαγράψουμε τη λέξη «διχοτόμηση» και να τονίζουμε τη λέξη «ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ» σε κάθε ευκαιρία που μας δίδεται όταν αναλύουμε τους κινδύνους που δημιουργεί η ΔΔΟ.

Εκτός βέβαια εάν οι δύο σκανδαλώδεις ήττες του 2008 και 2013 δεν μας είναι αρκετές για να συνέλθουμε, και χρειαζόμαστε και άλλες…ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   eq7dd7   
Περιεχόμενα