April 27, 2018, 11:41 am
ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2013 - ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και λύπη ενός άρθρου σε εφημερίδα, και θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ένα Ρωμιό αντί να είναι εκφραστής της ελληνορθόδοξης παράδοσης και πολιτισμού, που είναι πανανθρώπινης και μεταφυσικής εμβέλειας, να είναι συνεπαρμένος και καταγοητευμένος από ένα ξενόφερτο, δυτικής προέλευσης ιδεολόγημα που απορρίπτει με θανάσιμη και φασιστική βία κάθε τι το μεταφυσικό, και ουσιαστικά διδάσκει ότι ο άνθρωπος είναι ένα άψυχο, απρόσωπο ον με ημερομηνία λήξης.

"Σοβιετική υπερδύναμη", "σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγής", "έμπνευση εκατομμυρίων Σοβιετικών... να δώσουν τη ζωή τους..." είναι κάποιες φράσεις από το άρθρο που μαρτυρούν ότι ο συγγραφέας του (όπως πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας) τελεί σε κατάσταση αξιολύπητης φαντασιοπληξίας και πλάνης.

Που είναι άραγε η υπερδύναμη τώρα; Αφού ήταν υπερδύναμη γιατί άντεξε μόνο 70 χρόνια σε σύγκριση με τα 1,000 που άντεξε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (ή Βυζαντινή όπως αποκαλείται σήμερα); Γιατί τα εκατομμύρια σοβιετικών έριξαν στα σκουπίδια της Ιστορίας το σφυροδρέπανο αντικαθιστώντας το με τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό που είναι το κρατικό έμβλημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα, κάτω από την ισχυρή ηγεσία του Ορθόδοξου ηγέτη, Βλαδίμηρου Πούτιν; Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες σοβιετικών γυναικών οδηγήθηκαν στην πορνεία υπό την πίεση της φτώχειας τη στιγμή που ήταν γέννημα θρέμμα αυτού του εμπνευσμένου συστήματος που μπορούσε να εμπνεύσει εκατομμύρια να δώσουν τη ζωή τους ακόμη; Με ποιο σκεπτικό είχαν οι Μπολσεβίκοι το δικαίωμα να επιβάλουν με την τρομοκρατία (οδηγώντας στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπων) την ιδεολογία τους και την ίδια στιγμή να παριστάνουν τους "αντιφασίστες";

Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι σίγουρα και θεμιτός και απαραίτητος στόχος που συνάδει πλήρως με την ελληνορθόδοξη παράδοση μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο κορυφαίος Άγγλος Βυζαντινολόγος Στήβεν Ράνσιμαν αποκαλεί τη χιλιάχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σοσιαλιστικό κράτος. Πρέπει όμως στην επιλογή του μέσου προς επίτευξη αυτού του στόχου να είμαστε έξυπνοι για να μην πέφτουμε στην παγίδα ψυχικά άρρωστων μισάνθρωπων, άθεων και αντίχριστων, και σφοδρών πολεμίων της μητέρας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως ήταν ο Λένιν και ο Στάλιν.

Πέφτοντας στην παγίδα τους, μια τάξη ανθρώπων δημιούργησε το γνωστό τερατούργημα και κόλαση του υπαρκτού σοσιαλισμού, τους πικρούς καρπούς του οποίου γεύτηκαν εκατομμύρια ανθρώπων, και που γευόμαστε μέχρι και σήμερα και εμείς ακόμη στη χώρα μας, υπό τη μορφή της παρουσίας ενός μεγάλου κόμματος (φορέα ξενόφερτης, δυτικής προέλευσης ιδεολογίας αλλά με παραπλανητικό κυπριακό προσωπείο) φανατικά προσηλωμένο στον αφελληνισμό και απο-ορθοδοξοποίηση παιδείας, θεσμών και πολιτισμού.

Ας ελπίσουμε ότι το κόμμα αυτό θα μεταμορφωθεί ακολουθώντας το παράδειγμα του Πούτιν ο οποίος, ως εκφραστής της Ρωσικής Ορθόδοξης Παράδοσης, έβαλε στη θέση τους τόσο τους κομμουνιστές όσο και τα αντίστοιχα με τον ΔΗΣΥ φιλοδυτικά κόμματα στη Ρωσία. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας, θα πρέπει λοιπόν και εμείς να αποτινάξουμε κάθε ξενόφερτο πνευματικό και πολιτικό ζυγό ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη Χριστοκεντρική Προσωποκεντρική Παράδοσή μας, οπόθεν και αν προέρχεται και σε όποια μορφή και αν εμφανίζεται: υλιστική μαζικοποίηση, υλιστικός αθεϊσμός, υλιστικός ατομικισμός, κομμουνισμός, ρατσισμός, φασισμός κ.α.

Μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη παίρνοντας έμπνευση από τη δική μας Ιστορία, Πολιτισμό και Παράδοση, αποφεύγοντας την παγίδα ξενόφερτων ιδεολογικών παραισθησιογόνων που μας διχάζουν, που μας συγχύζουν, και που μας αποβλακώνουν.

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   8n3qel