August 14, 2018, 2:28 pm
Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΡΩΣΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ»

«Από το καλοκαίρι του 1921, μόλις άρχισε ο λιμός, η Εκκλησία [στη Ρωσία] είχε ήδη συγκροτήσει παντού επιτροπές που έκαναν εράνους για την ανακούφιση των πεινασμένων. Όμως η κυβέρνηση [των Μπολσεβίκων] δεν δέχθηκε. Απαγόρευσαν τις επιτροπές και κατάσχεσαν τα χρήματα υπέρ του δημοσίου ταμείου. Και πάλι ο Πατριάρχης, βλέποντας με πόνο τη δυστυχία του ποιμνίου του, έστειλε εγκύκλιο με την οποία προέτρεπε τους πιστούς να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τους λιμοκτονούντας. Επίσης επέτρεψαν στα ενοριακά συμβούλια να θυσιάζουν αντικείμενα και ιερά σκεύη που δεν ήταν απαραίτητα για την άσκηση της λατρείας. Η κυβέρνηση, φοβούμενη τη θετική επίδραση που θα είχε η ενέργεια αυτή της Εκκλησίας απέναντι στο λαό, αρνήθηκε. Με νέο διάταγμα στις 26 Φεβρουαρίου διέταξε να αφαιρεθούν από τους ναούς όλα τα τιμαλφή για τους πεινασμένους. Αυτή η βίαιη κατάσχεση θεωρήθηκε ιεροσυλία και η Εκκλησία αντέδρασε. Ο Μητροπολίτης Πετρουπόλεως Βενιαμίν δήλωσε: «Όλα αυτά ανήκουν στο Θεό και θα τα δώσουμε μόνοι μας». Και λίγο αργότερα διακήρυξε: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πρόθυμη να τα δώσει όλα, για να βοηθήσει τους πεινασμένους, και μόνο τη βίαιη κατάσχεση θεωρεί ιεροσυλία». Υπήρχε άλλωστε ο κίνδυνος όλ' αυτά τα ιερά να μην καταλήξουν στους πεινασμένους, αλλά στα χέρια των κρατούντων και καιροσκόπων.

Η σοβιετική εξουσία όχι μόνον δεν συμφώνησε, αλλά άρχισε μια τρομερή εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Εκκλησίας. Το μήνυμα που πέρασε ήταν πως η Εκκλησία είναι υπεύθυνη για το λιμό. Έτσι δόθηκε το έναυσμα για νέες διώξεις κληρικών, φυλακίσεις και εκκλησιαστικές δίκες. Έγραφε τότε ο Λένιν σε απόρρητη επιστολή του προς το πολιτικό γραφείο του κόμματος. «Όσο περισσότερο πλήξουμε τους κυριότερους εκπρόσωπους του αντιδραστικού κλήρου, τόσο καλύτερα θα είναι. Πρέπει να τους δώσουμε ένα μάθημα, ώστε επί πολλές δεκαετίες ούτε καν να διανοηθούν ότι θα μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση».

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΠΤΕΣ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 2008 ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΔΙΚΑΙΟ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ).

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!» ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ!

ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ MARFIN EGNATIA BANK (ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!). ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ MARFIN EGNATIA BANK, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ (ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΦΚΩ ΠΟΥ ΠΑΕΙΣ!).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, ΚΑΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ MARFIN EGNATIA BANK, ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ, Ι. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ, ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ MARFIN EGNATIA BANK.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΦΡΟΝΗΜΑ… ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΑ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   ik4vek   
Περιεχόμενα