November 21, 2017, 6:37 am
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ (πρώην Αν. Γεν. Διευθυντής Τρ. Κύπρου): Ισχυρίστηκε ότι η απομάκρυνση του είχε και πολιτικό χαρακτήρα, λόγω της αντικειμενικής στάσης που είχε τηρήσει κατά την εξέταση αιτημάτων δανειοδότησης κάποιων εταιρειών συνδεδεμένων με το κυβερνών, τότε, κόμμα, ΑΚΕΛ.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά στις υποχρεώσεις του σωματείου Ομόνοιας και του επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Για τους λογαριασμούς αυτούς, είπε, υπήρξαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Ηλιάδη και τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ της τράπεζας Θεόδωρο Αριστοδήμου, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, υποσχόμενοι ότι οι υπερβάσεις εκατομμύριων ευρώ που θα παραχωρούνταν προσωρινά στον κ. Νεοφύτου θα καλύπτονταν από άλλες πηγές.

Σημείωσε ότι τον Αύγουστο του 2012 υποβλήθηκε και πάλι αίτηση για ανανέωση του ορίου λογαριασμών του Μιλτιάδη Νεοφύτου, πλην όμως δεν παρουσίαζε σωστή εικόνα. Είπε ότι ο ίδιος ζήτησε γραπτώς να γίνει έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας για να υπάρξει πρόσθετη μαρτυρία για τη λανθασμένη εικόνα του εν λόγω λογαριασμού.

Ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι η όλη στάση του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Κυπρή ως προς το τότε κυβερνών κόμμα ήταν πιο θετική. Αυτό συνάγεται, είπε, από το γεγονός ότι ο κ. Κυπρή και ο κ. Σιαρλή είχαν προσλάβει τη σύζυγο του Άντρου Κυπριανού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι προβλέπεται στην πολιτική της τράπεζας και σε περίοδο που υπήρχε παγοποίηση προσλήψεων.

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (Γ.Γ. Μαρξιστικού Κόμματος ΑΚΕΛ): Ο κ. Καρυδάς στην προσπάθεια του να αποσείσει τυχόν δικές του ευθύνες επιχειρεί να κατηγορήσει άλλους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα στην κατάθεση του ο κ. Καρυδάς ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την Οικονομία.«Από το εξωτερικό που βρίσκομαι, πληροφορήθηκα για την κατάθεση του κ. Καρυδά στη Διερευνητική Επιτροπή. Επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που διέρρεε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο κ. Κυπριανού στη δήλωση του.

«Λυπούμαι ειλικρινά», προσθέτει, «γιατί ο κ. Καρυδάς στην προσπάθεια του να αποσείσει τυχόν δικές του ευθύνες επιχειρεί να κατηγορήσει άλλους».

«Η ταπεινή μου άποψη», συνεχίζει ο κ. Κυπριανού, «είναι ότι όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και όχι κάποιοι να ψάχνουν άλλοθι αλλού».

«Και λυπούμαι διπλά», αναφέρει, «γιατί τείνουμε να ρίξουμε την πολιτική ζωή του τόπου στο επίπεδο του κουτσομπολιού συνοικιακού καφενείου. Σε αυτή την κατρακύλα αρνούμαι να συμμετέχω», καταλήγει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη δήλωση του.

ΕΥΡΩ-ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Κύριε Άντρο, ωραία όλα αυτά που μας λες αλλά ξέχασες να μας πεις: εν αλήθκεια όξα εν ψέματα τούτα που είπεν ο κύριος Καρυδάς; Όταν ούτε και εσύ δεν τολμάς να πεις άμεσα και ξεκάθαρα ότι είναι ψέματα γιατί να μην τον πιστέψουμε τον άνθρωπο;

Να κάμνετε πατταλοδουλειές για το καλό του «Λαϊκού Κινήματος» εν εντάξει. Το να τις αποκαλύπτει κάποιος εν κουβέντες του καφενέ; Ας είναι του καφενέ δεν πειράζει! Φτάνει να είναι αλήθεια.

Και στην προκειμένη περίπτωση είναι αλήθεια.

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   gdntat