April 23, 2018, 8:13 pm
Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ;

Η ιστορική συμφωνία η οποία επετεύχθη την Τρίτη στη Μόσχα επέτρεψε τη διάσωση της ουκρανικής οικονομίας από τη χρεοκοπία, η οποία θα συντελείτο με την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ, προειδοποιώντας ότι η ουκρανική ηγεσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.

Η συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση "θα είχε προκαλέσει τη χρεοκοπία και την οικονομικο-κοινωνική κατάρρευση," δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Χθες παρευρεθήκαμε σε ένα ιστορικό γεγονός", είπε αναφερόμενος στην χθεσινή επίσκεψη στη Μόσχα του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατά την οποία η Ρωσία χορήγησε 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο και παραχώρησε την μείωση κατά το εν τρίτον των τιμών του φυσικού αερίου.

"Η προηγούμενη συμφωνία για το φυσικό αέριο (η οποία είχε υπογραφεί κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας της Γιούλια Τιμόσενκο) προκαλούσε αιμορραγία στην ουκρανική οικονομία εδώ και τριάμισι χρόνια", είπε.

"Ο πρόεδρος έβαλε ένα τέλος στην προδοσία αυτή των εθνικών συμφερόντων, για την οποία είναι υπεύθυνες οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που προκαλούν σήμερα αποσταθεροποίηση στη χώρα", πρόσθεσε. "Οι συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν ανοίγουν θετικές προοπτικές για την ουκρανική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη συμφωνία ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας", είπε ο ουκρανός πρωθυπουργός τονίζοντας ότι εάν υπέγραφε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουκρανία θα έπρεπε να αποδεχθεί τους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου για τους ιδιώτες καταναλωτές, την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ή το πάγωμα των μισθών, αγοράζοντας παράλληλα ακριβότερα το ρωσικό φυσικό αέριο.

"Σήμερα, τίποτε δεν απειλεί την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ουκρανία... Δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε κανέναν να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΪΚΑΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΗΓΕΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ.

Ο ΜΕΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΝΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΤΙ-ΡΩΣΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ.

Ο ΔΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΦΙΛΟ-ΔΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ, ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΞΑΓΡΙΩΣΕΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» ΜΑΣ.

ΙΔΩΜΕΝ…

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   021njk