August 17, 2018, 6:44 pm
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (7.1.2014):

Το εβραϊκό λόμπι είχε ανατρέψει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον επειδή ήταν αντίθετος με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, αντίθετα με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος την υποστήριζε σύμφωνα με τον Τούρκο πρώην Υπουργό Υγείας Χαλίλ Σιβγκίν, δεξί χέρι του πρώην Προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι aHaber, ο Χαλίλ Σιβγκίν υποστήριξε ότι ο Νίξον είχε χάσει το αξίωμά του επειδή αντιτάχθηκε στην απόβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, κάτι που δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ισραηλινών.

"Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά υπήρχε η εκτίμηση ότι ο Νίξον δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο τρίτος τη τάξει ήταν τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε στη θέση του και είναι εκείνος που μας έδωσε τη δυνατότητα για να επέμβουμε στην Κύπρο. Δηλαδή, οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους το Νίξον και το δεύτερο τη τάξει, κράτησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ για να καταφέρουμε να επέμβουμε στην Κύπρο", δήλωσε ο πρώην Υπουργός του Τουργκούτ Οζάλ.

Σύμφωνα με τον Χαλίλ Σιβγκίν, η δύναμη αυτή ήταν το εβραϊκό λόμπι. «Η Κύπρος για τους Εβραίους είναι πολύ σημαντική. Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Με αυτή την επιχείρηση δεν θα επιτρεπόταν να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περνούσε στα χέρια της Ελλάδας τότε θα δημιουργείτο κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί που έγιναν. Τουλάχιστον, η Κύπρος θα χωριζόταν στα δύο. Εμείς θα βρισκόμασταν σε διαμάχη με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα αποτελούσε απειλή για το Ισραήλ", είπε ο Χαλίλ Σιβγκίν.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΥΡΩ-ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: ΑΝ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ «ΤΟΥΤΑ ΟΥΛΛΑ ΕΝ ΠΕΛΛΑΡΕΣ ΕΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΔΚΥΟ ΛΕΠΤΑ ΛΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ Η Α ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ Β ΤΟΤΕ Η Β ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΣ Α ΧΩΡΑΣ «ΕΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ή ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΟΜΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ, ΣΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ, ΣΕ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ).

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΙΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ «Ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ» ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ, ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ, ΛΙΒΥΗ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΣΥΡΙΑ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ Τ’ ΑΜΜΑΘΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΣΑΚΕΛ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΔΟΘΕΙΣΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟ-ΓΟΤΘΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΥ.   

   ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   ou8enm   
Περιεχόμενα