November 23, 2017, 3:35 am
ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΕΛΙΚΟ ΤΑΞΙΤΖΙΗ

Συζητώντας με ένα άγνωστο μου ΑΚΕΛικό ταξιτζιή, διαπίστωσα πόσο πολύμορφη και πολυκέφαλη μπορεί να είναι η πολιτική πλάνη ανάμεσα στον λαό μας.

Συζητούσαμε για την Τρόικα και για το κούρεμα, και του είπα ότι ο Χριστόφιας, όταν ήταν στην εξουσία, θα έπρεπε να επιδίωκε μια γεωπολιτική συμμαχία με τη Ρωσία που να περιλαμβάνει ναυτικές βάσεις και φυσικό αέριο, με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα προς τη δική μας πλευρά, γεγονός που θα μας απελευθέρωνε από την Τρόικα και συνάμα θα ενίσχυε δραματικά και την εθνική μας ασφάλεια.

Μου απάντησε, «εγώ τζιαι εσύ έτσι λέμε, αλλά αφήναν τον οι άλλοι πολιτικοί να κάμει έτσι πράμαν όξα ήταν να τον μουντάρουν ούλλοι;» Και τότε εγώ θαύμασα με το πόσο πολυμήχανος και λεπτεπίλεπτος μπορεί να είναι ο δαίμονας της πλάνης, και πόση επιρροή έχει ανάμεσα στον λαό μας.

Με άλλα λόγια, ο ΑΚΕΛικός ταξιτζιής ήθελε να μου πει: «το ΑΚΕΛ είναι αυτονόητα το πιο φιλορωσικό κόμμα. Τόσο αυτονόητα που δεν χρειάζεται καν η έμπρακτη εκδήλωση της φιλορωσικότητάς του για να μας το αποδείξει. Εν πάση περιπτώσει, λόγω των φιλοδυτικών άλλων κομμάτων, ενώ θέλει και ήθελε να ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική δεν μπορεί και δεν μπορούσε όταν ήταν στην εξουσία διότι «θα το μουντάρουν» οι άλλοι».

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΚΕΛική προπαγάνδα πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:

Από τη μια δεν ακολουθεί φιλορωσική πολιτική διότι απλούστατα δεν θέλει να την ακολουθήσει, εφόσον η σημερινή Ρωσία αντλεί έμπνευση και ταυτότητα από τη χιλιόχρονη Ορθόδοξη παράδοσή της και όχι από τον Μαρξισμό-Λενινισμό.

Από την άλλη συνεχίζει με περισσή υποκρισία, και εκμεταλλευόμενο το φιλορωσικό αίσθημα του λαού, να το παίζει «αυτονόητα» φιλορωσικό κόμμα, τόσο «αυτονόητα» που δεν χρειάζεται καν να το δηλώνει ευθέως (τάχα για να μην προκαλέσει τους φιλοδυτικούς - ενώ στην πραγματικότητα ο λόγος είναι για να μην ρισκάρει την αμφισβήτηση). Και βέβαια, η μη έμπρακτη εκδήλωση φιλορωσικής πολιτικής όταν ήταν στην εξουσία οφειλόταν και πάλι στη δήθεν αναμενόμενη αρνητική αντίδραση των άλλων κομμάτων που δεν θα επέτρεπαν στο ΑΚΕΛ να ακολουθήσει την πολιτική που ήθελε!

Με αυτό τον τρόπο η πλάνη συνεχίζεται παρά τις περί του αντιθέτου τρανταχτές αποδείξεις που δείχνουν ότι το ΑΚΕΛ είναι στην πραγματικότητα αντί-Ρωσικό, φίλο-Αγγλικό, φιλοδυτικό κόμμα:

1. Στο κυπριακό που είναι το άλφα και ωμέγα της εθνικής μας επιβίωσης, ο Χριστόφιας αγνόησε πλήρως τον ρωσικό παράγοντα και έπεσε στις αγκάλες των αγγλοαμερικανών.

2. Στο θέμα της συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου δεν συνεργάστηκε καθόλου με τη Ρωσία και μάλιστα εξεδίωξε τη GAZPROM (πιθανόν καθ’ υπόδειξη των αγγλοαμερικανών).

3. Σε στρατιωτικά θέματα και πάλι καμία συνεργασία, και βεβαίως ούτε κατά διάνοια εξέταση θέματος παραχώρησης ναυτικών βάσεων στους Ρώσους παρά τα τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα που θα παίρναμε.

4. Στο θέμα του φονικού φορτίου του ρωσικού πλοίου Monchegorsk, ο Χριστόφιας έπαιξε το παιχνίδι των αγγλοαμερικανών κατεβάζοντας το φονικό φορτίο αντί να το αφήσει να πάει στον προορισμό του, δηλαδή στη σύμμαχο της Ρωσίας, Συρία.

5. Στο θέμα του Σχεδίου Ανάν, η Ρωσία άσκησε σωτήριο βέτο στην υιοθέτηση αυτού από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο Χριστόφιας και η κυριάρχη Ανάνο-Λενινινιστική, άκρο-αριστερή πτέρυγα του ΑΚΕΛ ήταν στην πραγματικότητα υπέρ του Σχεδίου Ανάν, ψυχή τε και σώματι.

Κατηγορώντας το ΑΚΕΛ, σίγουρα δεν απαλλάσσουμε τα άλλα κόμματα  από την ανεπάρκεια τους να διαγνώσουν τη δυνητική στρατηγική αξία και ωφέλεια μιας Κύπρο-Ρωσικής γεωπολιτικής συμμαχίας. Ιδιαίτερα δε το ΔΗΣΥ είναι το κόμμα που (ελπίζουμε λόγω αφέλειας και πλάνης) είναι πλήρως ταυτισμένο με τα ανθελληνικά και αντί-Ορθόδοξα δυτικά συμφέροντα. Μόνη φωτεινή εξαίρεση είναι ίσως η Συμμαχία Πολιτών η οποία κινείται προς την ορθή κατάσταση αλλά και αυτή είναι σίγουρα αμφίβολο αν θα ήταν έτοιμη να κάνει και την υπέρβαση επιλέγοντας, μεταξύ Ευρασιατικής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρώτη.

Δεν απαλλάσσουμε λοιπόν τα άλλα κόμματα, αλλά στεκόμαστε ιδιαίτερα στο ΑΚΕΛ διότι με την προπαγανδιστική και υποκριτική του μαεστρία διατηρεί ακόμη ανάμεσα στον λαό το «χρίσμα» του φιλορωσικού κόμματος, και με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καταχράται το φιλορωσικό αίσθημα του λαού, το αδυνατίζει και το εκτρέπει από τη φυσική του πορεία. Η φυσική του πορεία και ορμή είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια κοινή πορεία Κύπρου-Ρωσίας στηριγμένη στον κοινό Ορθόδοξο Πολιτισμό που έχει βαθύτατες ρίζες και στις δύο χώρες. Αντ’ αυτού η ΑΚΕΛική παρουσία μολύνει το αίσθημα αυτό δίνοντας του μια ανυπόστατη «αριστερή» διάσταση, και με αυτό τον τρόπο προκαλεί σύγχυση αποδυναμώνοντας το αίσθημα αυτό.

Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος υπονόμευσης και βραχυκύκλωσης του φιλορωσικού αισθήματος: α) το ΑΚΕΛ διατηρείται ισχυρό έχοντας το «χρίσμα» του φίλο-ρωσικού κόμματος, και εκμεταλλευόμενο το φίλο-ρωσικό αίσθημα του λαού. β) Το ΑΚΕΛ στην πραγματικότητα δεν θέλει τη Ρωσία επειδή αυτή δεν ακολουθεί πλέον τη Λενινιστική θρησκεία και έτσι ικανοποιείται με το να έχει το χρίσμα αλλά να μην προωθεί τις κυπρο-ρωσικές σχέσεις αλλά αντίθετα να τις υπονομεύει. γ) Με δεδομένο αυτό τον υποκριτικό και στρεβλωτικό ρόλο του ΑΚΕΛ, όσο πιο δυνατό είναι το ΑΚΕΛ τόσο πιο πολύ υπονομεύεται και βραχυκλώνεται το φίλο-ρωσικό αίσθημα από το ΑΚΕΛ, το οποίο όμως συνεχίζει να διατηρεί το «χρίσμα» του φιλορωσικού κόμματος!

Αυτός λοιπόν είναι ο πολύ βλαβερός ρόλος του ΑΚΕΛ στην κυπριακή πολιτική ζωή. Αν η Κύπρος δεν ήταν Ορθόδοξη χώρα ίσως να είχε ωφέλιμο ρόλο. Για παράδειγμα αν η Κύπρος ήταν μια Βουδιστική χώρα όπως η Κίνα, η μια μουσουλμανική χώρα όπως η Τουρκία, ή μια «Χριστιανική» αιρετική χώρα όπως η Αγγλία, Γερμανία κλπ, εκεί πιθανόν ένα ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα θα λειτουργούσε υποβοηθητικά ως προς την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας αυτής με τη Ρωσία. Σε μια Ορθόδοξη χώρα όμως, όπως είναι η Κύπρος, το κομμουνιστικό κόμμα λειτουργεί στρεβλωτικά και ανασταλτικά ως προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων εφόσον οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι ο τονισμός του Ορθόδοξου κοινού στοιχείου φυσιολογικά θα υποβαθμίσει και θα αδυνατίσει την αθεϊστική ιδεολογία του Μαρξισμού-Λενινισμού.

Με βάση τα πιο πάνω καλούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ:

1. Να αναθεωρήσει τη σχέση της με την κομμουνιστική, αθεϊστική ιδεολογία, περιορίζοντας την ιδεολογία αυτή σε κοινωνικό-οικονομικά πλαίσια, και καταγγέλλοντας την όποια προσπάθεια δημιουργίας κομμουνιστικού αθεϊστικού πολιτισμού. (Στη Ρωσία όταν βασίλεψε ο κομμουνισμός για 70 χρόνια μόνο - μικρή παρένθεση μπροστά στα 1,000 χρόνια Ορθόδοξης Ιστορίας - η προσπάθεια αυτή είχε εκδηλωθεί με μαζικές διώξεις κατά της Εκκλησίας από τις πρώτες μέρες ίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ). Το ΑΚΕΛ θα πρέπει να αναγνωρίσει αυτά και πολλά άλλα εγκλήματα (δεν λέμε «παραδεχθεί»), δηλαδή εξολοθρεύσεις αθώων ανθρώπων σε απίστευτη κλίμακα, και να κάνει την ορθή διάγνωση ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα ακριβώς της υπερύψωσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε απόλυτη αλήθεια και «θρησκεία» όπου τα πάντα επιτρέπονται φτάνει «ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα». (Αυτό το τελευταία είναι και αντίχριστο δόγμα του παπισμού).

2. Εάν δεν θέλει να αναθεωρήσει τη στάση της, τότε θα πρέπει να πάψει να μεταμφιέζεται ως προβατόσχημος λύκος και να εκθέσει τις θέσεις της με παρρησία στον λαό. Να δηλώσει, π.χ. όπως έκανε και το ΚΚΕ στην Ελλάδα διαμαρτυρόμενο για την υπέρ του Γέροντος Εφραίμ παρέμβαση της Ρωσίας, ότι θεωρεί τη Ρωσία «ιμπεριαλιστική». Με άλλα λόγια να πάψει να παριστάνει το φιλο-ρωσικό κόμμα ώστε το φιλορωσικό αίσθημα να απελευθερωθεί από τα ΑΚΕΛικά δεσμά, και να αναπτυχθεί υγιώς παίρνοντας τις, ιστορικά και πολιτιστικά, ορθές του διαστάσεις.

3. Εάν το ΑΚΕΛ δεν αφαιρέσει τη φιλορωσική του αμφίεση, τότε απλούστατα καλούμε τον λαό (συμπεριλαμβανομένου και του ταξιτζιή) να το τιμωρήσει για την υποκρισία του, καταψηφίζοντας το. Και καλούμε επίσης τα άλλα κόμματα (πλην του ΔΗΣΥ που μάλλον είναι αθεράπευτα φιλοδυτικό) να καταγγείλουν την υποκρισία του ΑΚΕΛ, να του αφαιρέσουν το φιλορωσικό μανδύα, και να αποκτήσουν τα ίδια ένα πρόσωπο που συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό μας μακριά από ιδεολογικές εκτροπές και πλάνες.

Με άλλα λόγια καλούμε τα κεντρώα κόμματα, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγους, Συμμαχία Πολιτών, να αποκτήσουν ένα Χριστιανικό Ορθόδοξο πρόσωπο (όχι προσωπείο), μορφωμένο από την εμπειρία της δισχιλιετούς Ορθόδοξης Ιστορίας και Πολιτισμού μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία και τον απαραίτητο φωτισμό για να «διαβάζουν» τις διεθνείς εξελίξεις, να βλέπουν πίσω από τις διάφορες βιτρίνες και προπαγάνδες, και να οδηγούν το σκάφος της χώρας με συγκροτημένη σκέψη και σοφία.

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   igou7j