August 14, 2018, 2:29 pm
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ:

1. ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ), ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ, ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

2. ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΠΓΔΜ, ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

3. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΒΑΣΙΜΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΛΑΒΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

4. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙΡΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ»; ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ  Ή ΤΡΟΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ Ή ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ;

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΛΙΝΟΥΜΕ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ», ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΝΤΛΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΙΛΙΑΧΡΟΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ. (ΚΑΤ’ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΝΕΑ ΡΩΜΗ).   

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ «ΦΙΛΩΝ» ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΦΙΛΊΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ Η ΑΓΓΛΙΑ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΟΥΜΕ «ΑΓΓΛΟΙ»; ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΝ (ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ) ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΓΓΛΟΙ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»; ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΟΠΟΥ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΔΙΟ Ή ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ, ΥΠ’ ΑΥΤΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ; ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ (ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΑΘΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:

Α. ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Β. ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΡΩΜΑΝΙΑ.

Γ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΩΜΑΝΙΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΡΩΜΑΝΙΑ». 

ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΟΙ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΕΛΙΔΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΚΑΙ ΑΣ ΗΓΗΘΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   amah52   
Περιεχόμενα