August 14, 2018, 2:28 pm
Η "ΕΠΙΤΥΧΙΑ" ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Συνηθίσαμε να θεωρούμε την ένταξη μας στην Ε.Ε. ως επιτυχία χωρίς σε βάθος σκέψη και ανάλυση. Ίσως λόγω του ότι και η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., ή λόγω πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ ότι η Ε.Ε. είναι ένας τόπος ευημερίας, σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και άνετης ζωής.

Μείναμε προσκολλημένοι στη βιτρίνα παραβλέποντας την πολεμοχαρή βία στην οποία οι κυρίαρχες χώρες της Ε.Ε., ως μέλη του ΝΑΤΟ, πρόσφατα συμμετείχαν: Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, υπονόμευση και αποσταθεροποίηση Συρίας, Ουκρανίας και Ρωσίας κ.α. Όλα αυτά ισούνται με εκατομμύρια θύματα, δυστυχία και φτώχια. Δεν συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτισμένος μέσα στο σπίτι σου, και βάρβαρος όταν βγαίνεις έξω.

Εξ άλλου, σε τι βοήθησε η Ε.Ε. την Κύπρο; Στην οικονομία; Στο Κυπριακό; Στην απομάκρυνση των αποικιοκρατικών βάσεων; Η μόνη περίπτωση που βοήθησε ήταν με το Σχέδιο Ανάν, αλλά κατά ένα πολύ έμμεσο, ακούσιο και παράδοξο τρόπο: Λόγω της αφελούς ευρωπληξίας μας, πολλοί συμπατριώτες μας απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν με το σκεπτικό ότι «μα αφού τώρα μπαίνουμε στην Ε.Ε. και θα ενισχυθούμε, δεν περιμένουμε λίγα χρόνια ακόμα και μετά να το λύσουμε;» Ορθά απέρριψαν τη σατανική πλεκτάνη του Σχεδίου Ανάν, αλλά βασιζόμενοι σε ένα λανθασμένο και αφελή λόγο.

Ένας άλλος παράδοξος τρόπος που μπορεί να φανεί χρήσιμη η ένταξη μας στην Ε.Ε. είναι μέσα από τη δυνατότητά μας να μπλοκάρουμε την ένταξη της Τουρκίας ασκώντας βέτο σε αυτή, και θέτοντας ως προϋπόθεση για την άρση του βέτο μας, όχι μόνο την αναγνώριση από την Τουρκία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και την άμεση απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και τους εποίκους.

Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η τακτική όμως, θα πρέπει να έχουμε την αποφασιστικότητα να εμμείνουμε σε αυτή μέχρι τέλους. Και αν ακόμη ολόκληρη η Ε.Ε. στραφεί εναντίον μας εμείς να επιμένουμε. Και αν μας απειλήσουν με παράκαμψη ή ακόμη αποβολή από την Ε.Ε. τότε εμείς να είμαστε έτοιμοι να στραφούμε προς τη Ρωσία, και την Ευρασιατική Ένωση.

Δεν είναι επικίνδυνο να το παίζουμε σε δυο ταμπλό; Ναι είναι επικίνδυνο, αλλά λιγότερο επικίνδυνο από του να το παίζουμε σε ένα μόνο και λανθασμένο ταμπλό, δηλαδή το ταμπλό της δυτικής επιρροής. Το ιδανικό για μας θα ήταν, μεταξύ δυτικής και ρωσικής επιρροής, να επιλέγαμε το μοναδικό ταμπλό της ρωσικής επιρροής. Και αυτό, για λόγους που αφορούν την Ιστορία και τον Πολιτισμό, που μαζί αποτελούν ισχυρά θεμέλια για την οικοδόμηση κοινών συμφερόντων.

Αν τον καιρό του Μακαρίου, η Ρωσία δεν ήταν κάτω από τον ξενόφερτο μαρξιστικό, κομμουνιστικό ζυγό, είμαστε βέβαιοι ότι ο Μακάριος θα συνέπλεε πλήρως με τη Ρωσία. Λόγω όμως του μισάνθρωπου και αντίχριστου κομμουνισμού, ήταν υπόχρεος να προτιμά τη δυτική επιρροή, και εκεί όπου η επιρροή αυτή τον στρίμωχνε να κάνει αντεθνικές υποχωρήσεις, αναγκαστικά ελίσσετο προς ανατολάς. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος στην οποίο ο Μακάριος, υπό τις περιστάσεις, πήρε σχεδόν άριστα, εξ ου και μόνο με την προδοτική ανατροπή του κατάφεραν οι διάφοροι εχθροί μας να μας κτυπήσουν. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε και την «επιτυχία» της ένταξης μας στην Ε.Ε. Οι δυτικοί μπορούσαν να προβλέψουν ότι μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στη Ρωσία, και νοουμένου ότι θα επανακτούσε σταδιακά μεγάλο μέρος της ισχύος της, πιθανότατα να αποτελούσε για την Κύπρο φυσιολογική επιλογή για γεωπολιτική σύμπλευση, από τη στιγμή που η Ρωσία δεν είναι πλέον κομμουνιστική, και μας συνδέουν με τη χώρα αυτή βαθύτατοι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί. Ουσιαστικά, εμείς οι Έλληνες τους δώσαμε τον Ορθόδοξο Πολιτισμό τους, και συνεπώς πάνω σε αυτούς τους δεσμούς μπορούμε να κτίσουμε και τα κοινά συμφέροντα, όπως π.χ. η Αγγλία με τις ΗΠΑ. Ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό.       

Αυτά τα προέβλεψαν οι δυτικοί, εξ ου και η μεγάλη «επιτυχία» να ενταχθούμε στην Ε.Ε. και μάλιστα με άλυτο το Κυπριακό. Εξ ου και η μεγάλη «επιτυχία» της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. Εξ ου και η μεγάλη «επιτυχία» της ένταξης της Ρουμανίας στην Ε.Ε. Εξ ου και η μεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί και η Ουκρανία στην Ε.Ε. Ας μην χαριεντιζόμαστε! Όλες αυτές οι «επιτυχίες» στόχο είχαν και έχουν να προλάβουν και να αποφύγουν τον «κίνδυνο» της ρωσικής επιρροής.

Με άλλα λόγια, η ένταξη μας στην Ε.Ε. δεν ήταν επιτυχία της Κύπρου αλλά επιτυχία της Ε.Ε. και της Δύσης γενικότερα στην προσπάθεια πρόληψης και αναχαίτισης της ρωσικής επιρροής. Τόση ήταν η αδημονία των δυτικών να μας εντάξουν στην ευρωπαϊκή μέγγενη που η επιτυχία τους συνοδεύθηκε και με μια αποτυχία: δεν έθεσαν όρο για την ένταξη μας τη λύση του Κυπριακού! Αν έθεταν τον όρο αυτό, περιβεβλημένο με λογικά επιχειρήματα, πιθανότατα θα την παθαίναμε, και θα υπογράφαμε την απόλυτη καταστροφή και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. Ευτυχώς δεν έθεσαν αυτό τον όρο και έτσι η ευρω-αφέλεια μας λειτούργησε προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή ανταγωνιστικά προς το Σχέδιο Ανάν βάσει του (λανθασμένου μεν, σωτήριου δε) σκεπτικού ότι η Ε.Ε. θα μας βοηθήσει να λύσουμε το Κυπριακό καλύτερα.

Όσον αφορά τώρα το τι δέον γενέσθαι, με τα δεδομένα μας σήμερα, ως πρώτη επιλογή εισηγούμαστε την αποχώρηση από την Ε.Ε. και ένταξη μας στην Ευρασιατική Ένωση. Αν για ένα τέτοιο τολμηρό εγχείρημα δεν υπάρχει η αναγκαία βούληση, τότε ως υπαλλακτική λύση εισηγούμαστε τον ακόλουθο συνδυασμό πολιτικών:

1. Τη διαφοροποίηση της θέσης μας από πολιτικές της Ε.Ε. που έχουν αντι-ρωσικό χαρακτήρα.

2. Την παραχώρηση αεροναυτικών βάσεων στη Ρωσία, την ενίσχυση του στρατού μας με ρωσικά όπλα και προσωπικό, και τη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων Φ.Α.

3. Την άσκηση βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. σε όλα τα επίπεδα εκτός αν δεχθεί να φύγει τα στρατεύματα και τους εποίκους της από την Κύπρο άνευ όρων.

4. Τη μη υποχώρηση μας από τις πιο πάνω πολιτικές έστω και αν απειληθούμε με αποβολή από την Ε.Ε. ή ακόμη και πόλεμο από την Τουρκία.

5. Σε περίπτωση αποβολής μας από την Ε.Ε. τότε να ενταχθούμε στην Ευρασιατική Ένωση.

Ένας άλλος τρόπος προσέγγισης του θέματος, είναι στη βάση της διαπίστωσης ότι για τη Δύση η Τουρκία είναι πολύ πιο σημαντική από τον Ελληνισμό λόγω κυρίως της εγγύτητας της Τουρκίας με τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. Για τον σκληρό πυρήνα της Δύσης, η Ρωσία είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός ή αντίπαλος, και έτσι μια Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο αποτελεί ανάχωμα αλλά και αγκάθι για τη Ρωσία. Για τη Δύση η Τουρκία είναι αντικειμενικά πολύ πιο σημαντική από μας, και με το να σκύβουμε όλο και περισσότερο στους δυτικούς δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα.

Πέραν από την πιο πάνω διαπίστωση, υπάρχει και η προαιώνια αντιπαλότητα του Δυτικού αλλά και του Εβραϊκού πολιτισμού απέναντι στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό του οποίου, η από μέρους τους απόρριψη, τη στιγμή που αυτός είναι θεόπνευστος, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί επικίνδυνα συμπλέγματα φθόνου, καθιστώντας τους Δυτικούς και τους Εβραίους ακατάλληλους και/ή αναξιόπιστους για γεωπολιτική συμμαχία.    

«Μήπως δεν ισχύει και το αντίστροφο, ότι δηλαδή η Τουρκία είναι πιο σημαντική για τη Ρωσία παρά ο Ελληνισμός;» Η απάντηση είναι: όχι στον ίδιο απόλυτο βαθμό που ισχύει για τη συμμαχία Τουρκίας - Δύσης. Και αυτό διότι: Πρώτον, αν η Τουρκία παραμείνει υπό Νατοϊκή και δυτική επιρροή αναπόφευκτα το πεδίο ανάπτυξης των ρώσο-τουρκικών σχέσεων θα είναι περιορισμένο. Δεύτερον, η Τουρκία υπό δυτική επιρροή και με μουσουλμανική (σουνιτική) ταυτότητα κινείται ανταγωνιστικά και συγκρουσιακά σε σχέση με τη Ρωσία. Τρίτον, όσον αφορά τις δικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, υπάρχει το σαφέστατο «συγκριτικό πλεονέκτημα» της κοινής Ιστορίας και κοινού Πολιτισμού το οποίο δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για ισχυρές διμερείς σχέσεις. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του, αλλά είναι η βάση πάνω στην οποία θα κτισθεί η συμμαχία που προϋποθέτει ανταλλάγματα και από δικής μας πλευράς, όπως ναυτικές βάσεις κλπ.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, ψηφίζουμε «γεωπολιτική σύμπραξη με τη Ρωσία» και αναγωγή της πολιτικής αυτής σε κύριο άξονα της εξωτερικής μας πολιτικής, έστω και αν αυτή η πολιτική μας φέρει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Όχι γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Ε.Ε. αλλά διότι ο Ελληνισμός πρέπει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει. Και αυτό, όχι για το δικό μας συμφέρον μόνο, αλλά για το συμφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων και των Τούρκων.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   7qe6iv   
Περιεχόμενα