August 17, 2018, 6:45 pm
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ «ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΛΗΤΟΥ»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΙΛΛΗΚΑ

Σε περιόδους όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή οι εκλελεγμένοι αντιπροσώποι του λαού, χάνουν  την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, τότε μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία θα διακόπτεται η θητεία τους και η χώρα θα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Το ανακλητό πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει να ισχύει για όλους τους εκλελεγμένους εκπροσώπους του λαού. Πρέπει, ακόμα, να λειτουργεί με τρόπο πού να μην είναι εις βάρος της πολιτικής σταθερότητας και να ανταποκρίνεται πραγματικά στο αίσθημα και στη βούληση της πλειοψηφίας στην κοινωνία. Η αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να προστατεύεται.

Για να τεθεί σε εφαρμογή η όλη διαδικασία για πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να συλλεγούν υπογραφές που ισοδυναμούν με το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος πού εξέλεξε τον αντιπρόσωπο του λαού του οποίου αμφισβητείται το δικαίωμα ολοκλήρωσης της θητείας του.

Αφού συλλεγεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών, θα διενεργείται εντός 30 ημερών Δημοψήφισμα στο αντίστοιχο εκλογικό σώμα με ερώτημα: «Επιθυμείτε να γίνουν πρόωρες εκλογές, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;». Αν το 50% συν μια ψήφος αποφασίσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, τότε εντός 45 ημερών, θα πρέπει να διοργανώνονται εκλογές για το αξίωμα και τον πολιτειακό αξιωματούχο που οι πολίτες έθεσαν υπό αμφισβήτηση.

Η εκλογή νέου αξιωματούχου θα είναι για το υπόλοιπο της θητείας, όπως αυτή προβλέπετο κατά τη διενέργεια των κανονικών εκλογών.

Η αρχή του ανακλητού, όπως και η δημοκρατική διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα τύχει νομοθετικής ρύθμισης αφού επέλθει σχετική τροποποίηση του Συντάγματος και ψήφιση ειδικής νομοθεσίας και κανονισμών.
 
Με την εφαρμογή της αρχής του ανακλητού, τα πολιτικά πρόσωπα θα γνωρίζουν ότι είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

1. ΤΟ 30% ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΝΑΣ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ.

2. ΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 45 ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ Ή ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΝΤΑ/ΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ/ΩΝ. (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ).

3. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΟΙ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΑΣΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΚΑΙ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ, Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ  ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΜΙΑΣ ΟΡΘΗΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ!

ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΠΟΘΕΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

2. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΜΙΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ; ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (400 μΧ – 1400 μΧ), Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ Ή ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΟΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ.   

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΤΟΥ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΓΥΨΟ.

 

   ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   o9og1j   
Περιεχόμενα