January 17, 2018, 12:45 pm
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Και οι δύο είναι Κομμουνιστές.

Όμως, ο Κατσουρίδης είναι Κομμουνιστής με την έννοια ότι είναι γοητευμένος με τον κρατισμό και την κεντρικά και κοινωνικά ελεγχόμενη οικονομία. Ασπάζεται δηλαδή τον Κομμουνισμό ως οικονομικό-κοινωνικό σύστημα.

Ο Χριστόφιας όμως είναι πιο προχωρημένος, και ασπάζεται τον Κομμουνισμό ως οικονομικό-κοινωνικό-πολιτιστικό-θρησκευτικό σύστημα. Θέλει δηλαδή τον ΑΚΕΛικό οπαδό να αγαπά το Κόμμα εξ όλης της καρδίας του και εξ όλης της διανοίας του και εξ όλης της ψυχής του και εξ όλης της δυνάμεως του.

Η θρησκευτική προσέγγιση του Χριστόφια φαίνεται από τα εξής παραδείγματα:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι λάθος να πίνει κανείς ουισκάκια είπε ότι "οι Ακελικοί πίννουν έσσω τους". Δηλαδή, ο ΑΚΕΛικός πρέπει να βγάζει προς τα έξω μια εικόνα ηθικότητας, όπως κάνουν και οι μάρτυρες του Ιεχωβά, προτάσσοντας μια ψεύτικη βιτρίνα ηθικισμού και άμεμπτης διαγωγής.

Η προτίμηση του Χριστόφια στην ολοκληρωτική αφοσίωση αναπόφευκτα τον καθιστά αντίπαλο της Εκκλησίας εφόσον αυτή έχει τη δύναμη να εκτρέψει την αφοσίωση προς το Κόμμα και να την οδηγήσει στον Χριστό. Έτσι, ο Χριστόφιας, στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006 πολέμησε συγκεκριμένο ιεράρχη, τον Μητροπολήτη Λεμεσού Αθανάσιο, παρουσιάζοντας τον ως "μεσαιωνιστή" ακριβώς επειδή θεωρούσε ότι είχε τη δύναμη να ελκύσει περισσότερους ανθρώπους στην Εκκλησία. Έτσι, ακόμη και όταν ο εκλεκτός του ιεράρχης Επίσκοπος Νικηφόρος αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, μετά, σύμφωνα με τον ίδιο τον Νικηφόρο, ο Χριστόφιας του άσκησε φοβερή πίεση να υποστηρίξει, μεταξύ Αθανασίου και Χρυσοστόμου, τον τελευταίο, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι πολύ πιο πολιτικοποιημένος κατά τρόπο αντι-ΑΚΕΛικό.

Επίσης, ο Χριστόφιας, αναφορικά με το Κυπριακό, φαίνεται να ασπάζεται την άποψη ότι το καλό του Κόμματος είναι πάνω από το καλό της πατρίδας. Έτσι ήθελε να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν παρά την επικινδυνότητα και προβληματικότητα του, εφόσον τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν θα αναβάθμιζαν τον ρόλο του ΑΚΕΛ ως το κόμμα που μπορεί να ενώσει τις δύο κοινότητες μέσω της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ο Κατσουρίδης όμως είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν βάζοντας το συμφέρον της Κύπρου πάνω από το ΑΚΕΛ και αρνούμενος να πειραματιστεί με την πατρίδα.

Επίσης, ενώ ο Κατσουρίδης υποστηρίζει τις θέσεις του ΑΚΕΛ με σεβασμό στη νοημοσύνη του πολίτη, ο Χριστόφιας και οι δικοί του, Κυπριανού, Λουκαΐδης, Στεφάνου, Χριστοφίδης κ.α., φαίνονται να ασπάζονται το παπικό (και αντίχριστο) δόγμα του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Δηλαδή, δεν διστάζουν να παραπλανούν και να συγχύζουν τον λαό παίζοντας θέατρο με απίστευτο κυνισμό.

Μερικά παραδείγματα:

Ενώ η συγκεκριμένη πτέρυγα είναι (επικίνδυνα) ταυτισμένη με τον ΔΗΣΥ στο Κυπριακό που είναι θέμα που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της εθνικής μας επιβίωσης, εντούτοις δημιουργούν με το κόμμα αυτό ψευδοαντιπαραθέσεις για σκοπούς μαντρίσματος.

Επίσης, ενώ ο Χριστόφιας, όταν ήταν στην εξουσία, δεν έδωσε τίποτα στους Ρώσους, ούτε βάσεις ούτε φυσικό αέριο, εντούτοις δεν σταματούν να προσποιούνται ότι ενοχλούνται από τη "μονοδιάστατη" εξωτερική πολιτική του Αναστασιάδη. Στην πραγματικότητα ουδόλως ενοχλούνται από αυτή εφόσον η Ρωσία σήμερα είναι Ορθόδοξη Χριστιανική και συνεπώς ανάθεμα για τους "θρησκόληπτπους" Κομμουνιστές τύπου Χριστόφια.

Τέλος, ως απόδειξη του πόσο στα σοβαρά παίρνει ο Χριστόφιας τις διαφορές του με τον Κατσουρίδη, παραθέτουμε τα ακόλουθα γεγονότα:

Την προτίμηση του και την καθοριστική συμβολή του στην εκλογή του Άντρου Κυπριανού στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, τη στιγμή που χωρίς τον Κατσουρίδη ο Χριστόφιας δεν θα εκλέγετο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και επίσης, την επιλογή Μαλά ως υποψηφίου ήττας στις εκλογές του 2013, τη στιγμή που ο Κατσουρίδης είχε ασύγκριτα καλύτερες προϋποθέσεις να νικήσει τον Αναστασιάδη.

Με βάση τα πιο πάνω, προκύπτει ότι ο Χροστόφιας, προκειμένου να διατηρήσει αμόλυντη την Κομμουνιστική του πίστη, προτιμά να θυσιάσει την παραμονή του ΑΚΕΛ στην εξουσία, εφόσον αυτή θα ασκείτο από τον Κατσουρίδη, δηλαδή ένα άνθρωπο μη επαρκώς μυημένο στα μυστήρια της Κομμουνιστικής θρησκείας.

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   e2kf8k