August 17, 2018, 6:45 pm
Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αιτία της υψηλής αποχής στις εκλογές, ο Γ.Λιλλήκας είπε χθες ότι το κόμμα του έχει δώσει οδηγίες για τη διεξαγωγή κοινωνιολογικής έρευνας για να δοθούν απαντήσεις για αυτό το φαινόμενο.

Με αφορμή την αναφορά αυτή, παραθέτουμε πιο κάτω τους λόγους που κατά τη δική μας γνώμη (στηριγμένη στην εμπειρία μας ως απλοί πολιτικοποιημένοι άνθρωποι) υπάρχει η υψηλή αποχή σε εκλογικές αναμετρήσεις:

1. Γενικά σαν λαός δεν αγαπάμε τα βιβλία και τη μελέτη, δεν είμαστε εθισμένοι στην πνευματική καλλιέργεια, και έτσι δεν έχουμε την ικανότητα, σε ικανοποιητικό βαθμό, να διακρίνουμε, να ζυγίσουμε και να αναλύσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι προτιμούμε την ανώδυνη λύση της ισοπέδωσης των παντων λέγοντας ότι δεν αξίζει κανένας.

Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει ότι η σοφία δεν εξαρτάται απαραίτητα από τη μόρφωση. Σύμφωνοι. Αλλα ποια σοφία είναι δυνατόν να ανθίσει μέσα στον καθημερινό βομβαρδισμό τοξικών τηλεοπτικών σκουπιδιών στα οποία είμαστε όλοι ανεξαιρέτως εκτεθειμένοι;

2. Γενικά, οι Κύπριοι, είτε λόγω ευμάρειας έιτε λόγω λανθασμένης ανατροφής, έχουμε την ιδέα ότι είμαστε σπουδαίοι. Έτσι, δεν έχουμε την ταπείνωση να πάμε να ψηφίσουμε διότι προτιμούμε να ισοπεδώνουμε και να υποτιμούμε τους πάντες και τα πάντα.

3. Αντιμετωπίζουμε σαν λαός και σαν έθνος φοβερό πρόβλημα ταυτότητας. Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ποιός γνωρίζει ότι από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου το 300 μ.Χ. μέχρι περίπου το 1900 οι Έλληνες δεν αυτοαποκαλούνταν Έλληνες αλλά Ρωμιοί; 1600 χρόνια και εντούτοις το γεγονός αυτό μπορεί να το γνωρίζει μόνο το 1% του πληθυσμού! Ποια η σημασία του ονόματος; Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, απ' όπου και το Ρωμιός, ήταν μια πολυεθνική αυτοκρατορία με κυρίαρχο στοιχείο τον Χριστανικό Πολιτισμό. Ο Ρωμιός είχε ως κυρίαρχη ταυτότητα την πολιτιστική ταυτότητα και όχι την εθνική-φυλετική.

Με την επιβολή εθνικής ταυτότητας στον Ρωμιό, κάτω από το βάρος δυτικών επιδράσεων, αυτός μπήκε μέσα σε τεχνητούς νάρθηκες εμποδίζοντας τον να κινηθεί ελεύθερα και δημιουργικά.

Έτσι δημιουργείται στον λαό μια νοσηρή κατάσταση στην οποία αισθάνεται κατά βάθος ότι η εθνική ταυτότητα και το εθνικό κράτος δεν τον εκφράζει αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί (ποιος να του το εξηγήσει;).

Έτσι δημιουργείται μέσα του ένα κενό το οποίο προσπαθεί να το καλύψει με τις ιδεολογίες, επίσης δυτικής προέλευσης. Έτσι βλέπουμε πολλούς δυστυχείς να είναι είτε δεξιοί είτε αριστεροί απο την κούνια μέχρι τον τάφο μη μπορώντας να ξεφύγουν από το ΔΗΣΑΚΕΛ ενώ μπορεί στο κυπριακό, που αφορά τη φυσική επιβίωση των παιδιών τους, οι θέσεις τους να είναι κάθετα αντίθετες με τις θέσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ!

Τι σχέση έχει αυτό με την αποχή; Με αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στο ΔΗΣΑΚΕΛ από την κούνια μέχρι τον τάφο δεν έχει σχέση. Έχει όμως σχέση με εκείνους που ενώ κάνουν το πρώτο βήμα να απελευθερωθούν απο το ΔΗΣΑΚΕΛ, μετά μένουν μεσόστρατα, και δεν έχουν τη δύναμη που προσφέρει η ταπείνωση για να πουν: "η επιλογή μου να ψηφίζω ΔΗΣΥ ήταν λανθασμένη. Θα ψηφίσω ένα από τα κεντρώα κόμματα (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία, Οικολόγοι) διότι είναι πιο σωστοί στο Κυπριακό" κλπ. Αντ' αυτού θα πουν "εν ούλλοι το ίδιον - ένι ψηφίζω κανέναν!" διότι δεν έχουν την ταπείνωση να παραδεχθούν ότι ήταν θύματα της ΔΗΣΑΚΕΛικής ιδεολογικής μαστούρας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έχουμε εντοπίσει τις τρεις ασθένειες που τροφοδοτούν (ανάμεσα σε άλλα) την αποχή: έλλειψη καλλιέργειας, έλλειψη ταπείνωσης, κρίση ταυτότητας. Τη θεραπεία σε αυτά τα νοσήματα μπορεί να την προσφέρει το πνευματικό ιατρείο που λέγεται Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό αφορά όλους μας προσωπικά. Σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο αφορά τη δημιουργία προϋποθέσεων αρμονίας μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, και όχι υπαγωγής της Εκκλησίας στο Κράτος. Μια αρμονική συμφωνία Κράτους και Εκκλησίας στα πρότυπα της σημερινής Ορθόδοξης Ρωσίας ώστε να προβληθεί και να κυριαρχήσει στη σηνείδηση του Λαού η Χριστιανική πολιτιστική ταυτότητα, αδυνατίζοντας και περιορίζοντας την επήρεια της ΔΗΣΑΚΕΛικής ιδεολογικής μαστούρας.

Τότε ο Ρωμιός θα αισθανθεί καλά με τον εαυτό του, θα έχει συγκροτημένη σκέψη, και θα ψηφίζει σωστά όπως ο αδελφικός λαός της Ρωσίας ο οποίος κατ' επανάληψη δίνει την εξουσία στον κεντρώο πατριώτη Βλ. Πούτιν, ντροπιάζοντας τόσο τη φιλοδυτική, αντιστοιχη του ΔΗΣΥ, Δεξιά, όσο και την κομμουνιστική, αντίστοιχη του ΑΚΕΛ, Αριστερά.

Ας ακολουθήσουμε λοιπον το παράδειγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ορθόδοξης Ρωσίας. Προτού γίνουμε, κατά τρόπο μη ανάστρέψιμο, ενα ΔΗΣΑΚΕΛικό τεταρτοκοσμικό ψευδοκράτος.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   gbvpiu   
Περιεχόμενα