September 26, 2018, 4:23 pm
Αν σκοπεύεις να ψηφίσεις Αναστασιάδη ή λευκό μετανόησε τωρα πριν είναι αργά. Διότι εν τω ΑναστασιΑΔΗ ουκ εστι μετάνοια!ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΕΝΟΤΗΤΑ Α’ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

Έγγραφο ημερομηνίας 16η Ιούλιου 2009 στο οποίο αναφέρει η κα Bachman, Ειδική Βοηθός του κ. Ντάουνερ, τα εξής μετά από Συνάντηση του Ντάουνερ με κ. Κληρίδη και κ. Αναστασιάδη αντίστοιχα:

«Ο κ. Αναστασιάδης μας προειδοποίησε σήμερα να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις απορριπτικές εφημερίδες (Φιλελεύθερος) «rejectionist newspapers»[...] Ο Αναστασιάδης θα είναι “key in getting the referendum through” δηλαδή το άτομο κλειδί για να περάσουμε το δημοψήφισμα.»

Έγγραφο Ημερομηνίας 16.1.2009 Γράφει ο κ. Steven Brouke του Τμήματος των Πολιτικών Υποθέσεων και Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, μετά από συνάντηση του κ. Ντάουνερ με τον κ. Αναστασιάδη.

Παράγραφος 7. «Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, εάν στις υφιστάμενες συνομιλίες επιτυγχανόταν συμφωνία σε σχέση με τη χρήση του Σχεδίου Ανάν ως βάση, η διαδικασία θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα».

Και Συνεχίζει: Παράγραφος 11 «Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευελιξία «flexibility» στο ζήτημα των εγγυήσεων και ασφάλειας, και ανέφερε εμπιστευτικά την άποψη του ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μελλοντικός συμβιβασμός «future compromise» σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης ανέφερε ότι ρυθμιστικά δικαιώματα επέμβασης θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας, όμως στο τέλος ο Χριστόφιας θα είναι διαλλακτικός στο θέμα ασφάλειας»

Έγγραφο που καλύπτει τη συνάντηση Κάρογιαν – Ντάουνερ στις 16.1.2009 στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Παράγραφος 4. «Ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση του ΔΗΚΟ θα ακολουθούσε την ηγεσία και θα αντιμετώπιζε τις προκλήσεις από τους απορριπτικούς, “rejectionists” τους αποκαλεί, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι.»

Παράγραφος 8. «Ο κ. Κάρογιαν συμφώνησε και στα δύο σημεία αναφοράς, ιδιοκτησίας και δημοψηφίσματα, και δήλωσε ότι ο Κυπριακός Λαός είναι αρκετά ευαίσθητος όμως ήταν άποψή του ότι ο κ. Ντάουνερ έκανε καλή δουλεία!» (“Mr. Downer was doing a good job”)!

Έγγραφο ημερομηνίας 10 Απριλίου 2009, συνάντηση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ. Αναφορά από Steven Bourke.

Παράγραφος 14 «Για πρώτη φορά ο Άντρος Κυπριανού θα διερευνήσει τον αντίκτυπο (implications) μιας πιθανής συμβίωσης/συνεργασίας (cohabitation) με το ΔΗΣΥ».

Έγγραφο ημερομηνίας 13.4.2009. Αναφορά κ. Steve Bourke, με θέμα Συνάντηση Αναστασιάδη – Ντάουνερ.

Παράγραφος 3 «Ο Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι η πολιτική ισότητα θα μπορούσε να διασφαλιστεί, όμως όχι η αριθμητική ισότητα. Το επόμενο σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα πρέπει να φαίνεται, καλύτερο από το προηγούμενο «must look better than the last». Ο Ντάουνερ στη συνέχεια συμφωνεί ότι το νέο σχέδιο θα φαίνεται διαφορετικό, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και αριθμητικά.»

Παράγραφος 4. Ο Ντάουνερ αναφέρει ότι τα ΜΜΕ φαίνεται να είναι εναντίον της λύσης. Μια λύση θα πρέπει να αγοραστεί «will have to be paid for» (!) Εισηγήθηκε και επίσης ότι το κόστος της μη λύσης θα πρέπει να είναι σημείο που θα επικεντρωθούν.

Παράγραφος 5: Ο Αναστασιάδης συμφώνησε.

Έγγραφο ημερομηνίας 8.4.2009. Συνάντηση Ντάουνερ και Ζεριχούν με κ. Ταλάτ: 

Παράγραφος 4 «Ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη ως το καλό παιδί «as a good guy». Ο κ. Ταλάτ συμφώνησε και είπε ότι ζήτησε από τον Αναστασιάδη να πείσει τον Χριστόφια να πει «ναι». Στο Μπούρκενστοκ ο Χριστόφιας είχε πει στον Ταλάτ ότι θα πει «ναι» [στο Σχέδιο Ανάν].

Έγγραφο Ημερομηνίας 24.5.2009 Συνάντηση με το Μακάριο Δρουσιώτη.

«Στόχος της συνάντησης να σφυρηλατήσουν (galvanize) τις υπέρ της λύσης τάσεις μιας ανενεργής ομάδας (dormant group) η οποία έχει στρατηγικά τοποθετηθεί “strategically placed” στον πιο φιλελεύθερο τύπο της Κύπρου.»

Προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων Νίκος Αναστασιάδης Πρόεδρος ΔΗΣΥ, Ελένη Μαύρου Δήμαρχος Λευκωσίας.

Έγγραφο ημερομηνίας 22.6.2009 με θέμα Ενημέρωση για τη συνάντηση ΔΗΚΟ με Χριστόφια:

Παράγραφος 5. «Εάν το ΔΗΚΟ λάβει διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς υπό την ανανεωμένη αρχηγία του Κάρογιαν, το στρατόπεδο Κάρογιαν και Κυπριανού εντός του ΔΗΚΟ θα ενδυναμωθεί[...] Αυτό προμηνύεται ως θετικό αποτέλεσμα και για τον Χριστόφια.»

Έγγραφο ημερομηνίας 15.7.2009 με θέμα Συνάντηση Ντάουνερ με Γλαύκο Κληρίδη (επέτειος πραξικοπήματος)

Παράγραφος 2. «Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι ήταν καιρός να εγκαταλειφθούν οι κόκκινες γραμμές (!) και πρόσθετα ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ήταν εμπόδιο παρά βοήθεια.» 

ΕΝΟΤΗΤΑ Β’ ΕΓΓΡΑΦΑ WIKILEAKS

Έγγραφα που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα Wikileaks και αποκαλύπτουν τα όσα λέχθηκαν κατά τις συναντήσεις διαφόρων με τον Αμερικανό Πρέσβη.

Έγγραφο με αναφορά 08NICOSIA273 ημερ. 30.4.2008. Μετά από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ο Αμερικανός Πρέσβης καταγράφει μεταξύ άλλων:

Ο Αναστασιάδης άρχισε με επαίνους σχετικά με την αρχική απόδοση του Δημήτρη Χριστόφια ως πρόεδρος. «Ο Χριστόφιας έκανε τεράστια λάθη στο παρελθόν» είπε ο Αναστασιάδης, «ειδικά σε σχέση με τη στήριξη του Παπαδόπουλου και την εγκατάλειψη του σχεδίου Ανάν το 2004». Όμως φαίνεται ότι ο ηγέτης του ΑΚΕΛ έμαθε από τα λάθη του. [...]

«Ο Χριστόφιας (ως Αρχηγός του ΑΚΕΛ) υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση το 2004, και δες που καταλήξαμε», είπε ο Αναστασιάδης οδυρόμενος. Ο ΔΗΣΥ θα έπαιζε πλέον ένα διαφορετικό παιχνίδι, νοουμένου ότι ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ δεν καταχράζοταν την αντιμετώπιση με τα παιδικά γάντια ( kid glove treatment) […] O Αναστασιάδης είχε έκδηλα εντυπωσιαστεί από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.

«Στην ίδια συνάντηση αναφορικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο είπε τα ακόλουθα:

«Ήταν βλάκας (stupid) πέραν πάσης αντίληψης που δεν διαπραγματεύτηκε το Σχέδιο [Ανάν] καλή τη πίστη», κακολογούσε (decried) ο Αναστασιάδης, η φωνή του χρωματισμένη από το θυμό. [...] «Ευτυχώς (Thankfully) ο Παπαδόπουλος ήταν εκτός της εικόνας πλέον, και ο Αναστασιάδης είχε μεγάλη υπερηφάνεια για το γεγονός ότι συνέβαλε στην εκλογική του ήττα. «Ο εθνάρχης πέθανε» ισχυρίστηκε και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εγκωμίαζαν τις προσπάθειες του να το θάψει»

Έγγραφο με κωδικό 07NICOSIA839 ημερ 18.10.2007,

1η Παράγραφος «Ο Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η Κύπρος επειγόντως χρειαζόταν νέα ηγεσία, αφού οι «ηλίθιες» πολιτικές (stupid policies) του Προέδρου Παπαδόπουλου είχαν φέρει ντροπή και προσβολή (shame and embarassment) στο νησί».

Παρ. 7. «Ο Αναστασιάδης κατηγόρησε (decried) τον Παπαδόπουλο ότι οδηγούσε τη χώρα σε καταστροφή και μάλιστα σφυρώντας, στη διαδρομή.»

Παρ. 10. «Ο Αναστασιάδης καθώς αναφέρθηκε στον Τάσσο είπε «η ουρά του σκύλου δεν ισιώνει».»

Έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA193 ημερ 19.3.2009

Παρ. 7: «Για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, το Σχέδιο Ανάν του 2004 πρέπει να αποτελεί τη βάση για διαπραγμάτευση.»

Έγγραφο 09NICOSIA317 ημερ 3.5.2009

Παρ 1: «Ο Αναστασιάδης άσκησε κριτική στον Χριστόφια για την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων [...] O Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι ακόμη ήλπιζε να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο υπέρ της λύσης με τον Χριστόφια και το Κομμουνιστικό του Κόμμα ΑΚΕΛ.

Παράγραφο 2: «Ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Χριστόφια ότι απορρίπτει τις εγγυήσεις[...]έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατον να μπορούμε να πουλήσουμε (to sell) μια συμβιβαστική λύση στο λαό»

Παράγραφος 5, υπό τον τίτλο «lets find a way to join forces» δηλαδή ας βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις, ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι το Κόμμα του εξακολουθούσε να θέλει να δημιουργήσει συμμαχία με το υπέρ της λύσης ΑΚΕΛ για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δυναμική «momentum» για να επιτευχθεί το ΝΑΙ σε ένα μελλοντικό Δημοψήφισμα.

Έγγραφο 09NICOSIA47 ημερ 26.1.2009

Ο Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Μάθιου Μπραίζα ότι η συνεχής δαιμονοποίηση του Σχεδίου Ανάν, απέκλεισε μεγαλύτερη πρόοδο στο Κυπριακό.  

Ο Αναστασιάδης ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή/συμμετοχή από τη διεθνή κοινότητα από ότι ο Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να το ανεχθεί, ειδικά στη κρίσιμη φάση του πάρε δώσε.

Παράγραφος 3. Ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην κάθετη άρνηση της Κυβέρνησης να κάνει αναφορά στο σχέδιο Ανάν σε μια σύγκριση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ αλλά και των θέσεων του Σχεδίου Ανάν σε θέματα διακυβέρνησης, κάτι που ο ΔΗΣΥ απαιτούσε (was demanding).

Έγγραφο 06NICOSIA766 ημερ 23.5.06

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το Κόμμα του έχει υποφέρει τα μάλλα για την επιλογή του «NAI» στο σχέδιο Ανάν κατά το δημοψήφισμα. [...] Γι’ αυτό το λόγο το κόμμα του δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίξει το σχέδιο αναν. (his party cannot publicly support the annan plan). Παρόλο που κατ ιδίαν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει ότι το Σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη βιώσιμη βάση για επανένωση».ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   4dj189   
Περιεχόμενα