September 26, 2018, 3:28 pm
ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣΑγαπητοί φίλοι,

Μεταξύ των δύο υποψηφίων που παρέμειναν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θεωρούμε ότι η ορθή επιλογή βάσει της αρχής "μη χείρον βέλτιστον" είναι ο Σταύρος Μαλάς, για τους ακόλουθους λόγους: 

1. ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ο Μαλάς υποστήριξε κατά την προεκλογική εκστρατεία τη θέση ότι σε οποιαδήποτε λύση Ομοσπονδίας Πρόεδρος θα πρέπει να είναι ελληνοκύπριος και αντιπρόεδρος τουρκοκύπριος. Βέβαια η θέση αυτή είναι δυσλειτουργική και απαράδεκτη όμως τουλάχιστον αποτελεί σχετική σκλήρυνση της θέσης του σε σύγκριση με την εκ περιτροπής προεδρία την οποία Χριστόφιας και Αναστασιάδης φαίνονται έτοιμοι να δεχθούν.

2. Ο Μαλάς υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν λόγω λανθασμένης εκτίμησης κινδύνων από την εφαρμογή του και όχι από τυφλή υποδούλωση στα δυτικά νεοταξικά συμφέροντα όπως ο Αναστασιάδης. Για αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση έχει ένα ελαφρυντικό ότι ακόμη και εμείς οι πολέμιοι του Σχεδίου Ανάν επιδείξαμε επικοινωνιακή ανεπάρκεια στο να εξηγήσουμε τους κινδύνους από την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν. Συγκεκριμένα, ακόμη και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος αντί να τονίσει ότι το Σχέδιο αυτό θα έθετε την Κύπρο σε αμετάκλητη πορεία ολοκληρωτικής τουρκοποίησης, έλεγε ότι το Σχέδιο «εμβαθύνει τη διχοτόμηση»! Δηλαδή άθελα μας οι πολέμιοι του Σχεδίου Ανάν υποτιμούσαμε με πολύ χονδροκομμένο τρόπο τους κινδύνους από την εφαρμογή του!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ίδια υποτίμηση του κινδύνου από την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν, επαναλήφθηκε και στις εκλογές του 2008 (και δυστυχώς και στις εκλογές του 2013 στη συζήτηση για τη ΔΔΟ).

Με αυτά θέλουμε να τονίσουμε ότι ευθύνη δεν έχουν μόνο οι Ανανιστές αλλά και εμείς οι αντι-Ανανιστές που δεν εξηγήσαμε τους κινδύνους από το Σχέδιο Ανάν και αρκεστήκαμε σε αναφορές περί «διχοτομικού» Σχεδίου Ανάν κάτι που συνιστούσε κραυγαλέα και ασυγχώρητη υποτίμηση κινδύνων. Από τη στιγμή που έχουμε και εμείς ευθύνη, έστω και μόνο επικοινωνιακή, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα πίσω από την αποδοχή και υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν από τον Μαλά και Αναστασιάδη. Σε αυτή τη σύγκριση κινήτρων, ο Αναστασιάδης, με τον φανατισμό που υποστήριξε το Σχέδιο και με το μένος που πολέμησε τον Τάσσο στις εκλογές του 2008, είναι ο χαμένος.

3. ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Από τη στιγμή που ο Αναστασιάδης παρουσιάζει μια τυφλή υποδούλωση στα δυτικά, νεοταξικά συμφέροντα όσον αφορά το κυπριακό, τότε τα σχόλια περιττεύουν για το φυσικό αέριο. Οι κίνδυνοι είναι ταυτόσημοι και άμεσα συνδεδεμένοι.

4. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ: Ο Αναστασιάδης παρουσιάζει μια τυφλή υποδούλωση στα δυτικά, νεοταξικά συμφέροντα και αυτό αποκλείει την πιθανότητα στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία με σκοπό τον απεγκλωβισμό μας από τα δεινά μνημονιακά αδιέξοδα και με σκοπό την ανατροπή του εις βάρος μας ισοζυγίου δυνάμεων σε σχέση με την Τουρκία. Περαιτέρω, ο Αναστασιάδης είναι δεδηλωμένος υποστηρικτής της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, γεγονός που αυτόματα θα αποκλείσει δια παντός και αμετακλήτως την όποια προοπτική εμβάθυνσης της σχέσης μας με τη Ρωσία.

5. ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ: Η μεγαλύτερη ασθένεια του πολιτικού μας συστήματος είναι η κομματοκρατία. Ο πολίτης, λόγω κρίσης ταυτότητας, πολιτισμικής αλλοτρίωσης και διάβρωσης του Χριστοκεντρικού Ελληνορθόδοξου τρόπου ζωής, προσκολλάται στο κόμμα με το οποίο ταυτίζεται σε βαθμό που του περιορίζει την ελευθερία σκέψης. Αυτό το φαινόμενο είναι εξαιρετικά αρνητικό και επιζήμιο για τη δημοκρατία. Κυριότερος αιμοδότης του καρκινώματος της κομματοκρατίας είναι το ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, οι δύο δήθεν αντίθετοι πόλοι οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν πολύ περισσότερα κοινά μεταξύ τους παρά με τα κεντρώα κόμματα: ΕΔΕΚ-ΓνήσιοΔΗΚΟ. Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι ο κυριότερος αιμοδότης της κομματοκρατίας διότι διαθέτει και ιδεολογικά παραισθησιογόνα στα οποία ο λαός εθίζεται από νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα το μάντρισμα και τη στέρηση της ελευθερίας σκέψης. Τα ιδεολογικά αυτά παραισθησιογόνα είναι ο κομμουνισμός, ο εθνικισμός, ο ταξικός και ρατσιστικός φασισμός – σε διάφορες αποχρώσεις και δυσοσμίες. Το κοινό σημείο αυτών των ψευδο-ιδεολογιών είναι ότι είναι γεννήματα του δυτικού άγχους, της δυτικής πλάνης και του δυτικού υπαρξιακού κενού που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της αποστασίας της δύσης από τη Χριστοκεντρική Ορθόδοξη Παράδοση της καθ’ ημάς Ανατολής.

Συγκρίνοντας Μαλά και Αναστασιάδη βλέπουμε ότι ο δεύτερος είναι πολύ πιο ταυτισμένος με τον ΔΗΣΥ (και μάλιστα με την ακροδεξιά αντι-Μακαριακή πτέρυγα) παρά ο πρώτος με το ΑΚΕΛ. Ο Μαλάς ουδέποτε ήταν μέλος του ΑΚΕΛ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Λενινιστική αθεϊστική ειδωλολατρία στην οποία έχουν αιχμαλωτιστεί οι Χριστόφιας, Α. Κυπριανού, Στεφάνου, Λουκαΐδης και Χατζηγεωργίου.     

6. ΑΝΤΙ-ΚΕΝΤΡΟ: Έχοντας διαγνώσει ότι ο τροφοδότης του καρκινώματος της κομματοκρατίας είναι το ΔΗΣΑΚΕΛ, φυσικό επόμενο είναι το Κέντρο να αποτελεί μια υγιέστερη πολιτική δύναμη με περισσότερες αντιστάσεις σε ξενόφερτες ιδεολογίες και συμφέροντα. Με δούρειο ίππο τον Καρογιάν, ο Αναστασιάδης θα επιχειρήσει την άλωση και εξάλειψη και συγχώνευση του Κέντρου, ώστε να μην έχει δική του φωνή. Όσον αφορά τον Μαλά, αν κάνει πράξη τη σκλήρυνση της στάσης του στο κυπριακό, τότε ο ίδιος θα πρέπει να θεωρηθεί πιο κεντρώος παρά αριστερός.

7. ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ – ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ: Ο Αναστασιάδης ανήκει στην ακροδεξιά αντι–Μακαριακή πτέρυγα του Συναγερμού που χαρακτηρίζεται από φανατισμό και μισαλλοδοξία. Στόχος αυτής της πτέρυγας αν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους θα είναι να αποδυναμώσουν το Κέντρο, κάτι που θα έχει ως αρνητικό αντίκτυπο την ενίσχυση της ΔΗΣΑΚΕΛικής κομματοκρατίας και ιδεολογικής μαστούρας πάνω στα ερείπια της κυπριακής κοινωνίας. Επίσης το κόψιμο του διαφημιστικού σποτ υπέρ του Γιώργου Λιλλήκα μετά από παρέμβαση συναγερμικού στελέχους και διακεκριμένου Ανανιστή αποτελεί πρόγευση αυταρχισμού και μισαλλοδοξίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Αγαπητοί φίλοι, από τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο δεν έχουμε την πολυτέλεια να απόσχουμε από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Πρέπει να ζυγίσουμε τις δυο υποψηφιότητες και αν η μια, έστω και οριακά, είναι λιγότερο κακή από την άλλη, οφείλουμε να την υποστηρίξουμε.

Ζυγίζοντας όλα τα σχετικά δεδομένα, θεωρούμε ότι η υποψηφιότητα Μαλά είναι λιγότερο καταθλιπτική και λιγότερο επικίνδυνη από την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Καλούμε λοιπόν τον κυρίαρχο Κυπριακό Λαό να υποστηρίξει τον Σταύρο Μαλά στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ως το μη χείρον βέλτιστον.

Σας ευχαριστούμε, και ευχόμαστε καλό φωτισμό και καλή δύναμη. Ο Θεός βοηθός!

ΚΙΝΗΜΑ ΕΥΡΩ-ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   29plf6   
Περιεχόμενα