September 26, 2018, 3:30 pm
ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΑΓΝΕΙΑΣ!Η έξοδος της Κύπρου από τη νομισματική ένωση θα μπορούσε να είναι η λιγότερη κακή επιλογή για το μέλλον της χώρας, εφόσον γινόταν σε συνεννόηση με κάθε μέλος της τρόικα, εκτιμά σε άρθρο της στο Μπλούμπεργκ η οικονομολόγος Μέγκαν Γκριν.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Κύπρος θα μπορούσε να σωθεί εγκαταλείποντας το ευρώ», η γνωστή στη Βρετανία επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence και έως πρόσφατα συνεργάτης του Νουριέλ Ρουμπίνι, αναφέρει ότι ο πόνος που θα προκαλέσουν οι όροι της διάσωσης της Κύπρου θα είναι τεράστιος. Η κ. Γκριν σημειώνει ενδεικτικά ότι ο τραπεζικός τομέας του νησιού και η δραστηριοποίηση της Κύπρου ως υπεράκτιου χρηματοπιστωτικού κέντρου στην ουσία καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ημέρες.

Προσθέτει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η φερεγγυότητα της Τράπεζας Κύπρου λόγω της επιβάρυνσής της μετά τη διάλυση της Λαϊκής και επισημαίνει την πρόσθετη επιβάρυνση της ρευστότητας λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων. «Ένας ακόμα μήνας τόσο σφιχτής ρευστότητας θα ωθήσει πολλούς στη χρεοκοπία», σχολιάζει. Προβλέπει ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ ή της κυβέρνησης και προειδοποιεί ότι η απώλεια στόχων που αυτό θα σημάνει θα ρίξει την Κύπρο σε ένα «ατελείωτο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης». Κατά την εκτίμησή της από αυτό το σπιράλ θα προκύψει ανάγκη δεύτερης διάσωσης ή αναδιάρθρωσης του χρέους.

Το μεγαλύτερο κόστος της εξόδου από την ευρωζώνη θα ήταν η πτώχευση τραπεζών, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η αδυναμία του κράτους να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Τα πρώτα δύο έχουν ήδη συμβεί, αναφέρει η Μέγκαν Γκριν, ενώ το τρίτο είναι πιθανό να συμβεί στην επόμενη διετία αν η χώρα παραμείνει εντός ευρωζώνης. Επομένως, προσθέτει η οικονομολόγος, η Κύπρος ίσως αξίζει να τυπώσει το δικό της νόμισμα που θα υποτιμηθεί και να επωφεληθεί της αυξημένης ανταγωνιστικότητας που θα το συνοδεύσει. Αυτό το όφελος η κ. Γκριν το επικεντρώνει σε τρεις βασικούς τομείς: την αγορά ακινήτων (12% του ΑΕΠ), τον τουρισμό (περίπου 7% του ΑΕΠ) και τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (έως και 40% του ΑΕΠ).

ΣΧΟΛΙΟ

Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικοί μας θα τη λάβουν υπόψη. Σίγουρα όταν κάτι λέει ένας Άγγλος δίνουν περισσότερη προσοχή παρά αν πει το ίδιο πράγμα ένας Κύπριος. Είναι η ξενομανία μας βλέπετε, η οποία γέννησε και την άκρως επικίνδυνη ευρώ-μανία η οποία αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι σε αυτόν τον τόπο είμαστε πολύ αφελείς και δεν γνωρίζουμε την ιστορία του έθνους μας. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει Ορθοδοξία, τι σημαίνει Βυζάντιο και τι σημαίνει η αιώνια έχθρα και αντιπαλότητα προερχόμενη από τη Δύση έναντι αυτών των βασικών συστατικών της ταυτότητας μας.

Επικροτώντας αυτά που λέει η Αγγλίδα οικονομολόγος, θα προσθέταμε ότι με την έξοδό μας από το ευρώ θα άνοιγε και ο δρόμος για ρωσική οικονομική βοήθεια με γεωπολιτικά ανταλλάγματα μέσα στα πλαίσια μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συμμαχίας. Διότι όντες εντός (και υπό) ευρωζώνης, Τρόικας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ρωσία θα διέπραττε λάθος να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε ένα προτεκτοράτο υπό την κηδεμονία γεωπολιτικών σχημάτων που αντιστρατεύονται τα δικά της συμφέροντα.

Θα πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους με ποιο στρατόπεδο θα συστρατευθούμε: με την Ορθόδοξη Ρωσία ή με τη φασιστική λαίλαπα της δυτικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Κάποιος μπορεί να αντιτείνει: ο Μακάριος πήγε με τους Αδέσμευτους. Πολύ καλά έπραξε διότι τότε υπήρχαν Αδέσμευτοι, και δεύτερον (και κυριότερο) διότι τότε δεν υπήρχε Ορθόδοξη Ρωσία αλλά η Σοβιετική Φασιστική Σατανοκρατία η οποία οδήγησε στον θάνατο και στα βασανιστήρια και στην καταπίεση δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων.      

Με μια τέτοια Ρωσία λοιπόν εμείς δεν είχαμε κανένα κοινό. Ευτυχώς όμως η αθεϊστική Λενινιστική πλάνη αποτέλεσε μόνο μια σχετικά μικρή 70ετή παρένθεση στη χιλιάχρονη Ορθόδοξη Ιστορία της Ρωσίας. (Παρεμπιπτόντως, το ΑΚΕΛ γιατί συνεχίζει να προσκυνά τον Αντίχριστο Λένιν; Τόσο πλανεμένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Τουλάχιστον να πάψουν να προσποιούνται ότι τους εκφράζει η σημερινή Ορθόδοξη Ρωσία).

Τώρα λοιπόν που η Ρωσία αντικατέστησε το αθεϊστικό σφυροδρέπανο με τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό, η μη αξιοποίηση αυτής της ομόδοξης υπερδύναμης μέσα στα πλαίσια μιας μακρόχρονης συμμαχίας και η εμμονή μας να είμαστε αιχμαλωτισμένοι στο πάθος της ευρωλαγνείας αποτελεί βλακεία του χείριστου είδους. Μια βλακεία που ο ιστορικός του μέλλοντος θα εντοπίσει και θα αποδώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή σφοδρότητα στο κυπριακό και ελλαδικό ανιστόρητο κατεστημένο που μας κυβερνά.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   8k01iq   
Περιεχόμενα