September 18, 2018, 10:14 pm
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΒιώσιμη λύση του Κυπριακού μπορεί να είναι μόνο μια λύση που σέβεται τη Δημοκρατία και την Ιστορία. Μια λύση που σέβεται τη Δημοκρατία και την Ιστορία μπορεί να είναι μόνο μια λύση που αναγνωρίζει τους «Τουρκοκύπριους» μόνο ως μειονότητα με πλήρως διασφαλισμένα τα μειονοτικά τους δικαιώματα, όπως είναι για παράδειγμα η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. (Παρεμπιπτόντως «μουσουλμανική μειονότητα» είναι ορθότερος όρος από «τουρκοκυπριακή μειονότητα» διότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Κύπρου είναι εξισλαμισθέντες πρώην Χριστιανοί).

Εδώ μπορεί κανείς εύλογα να διαφωνήσει και να πει: «Υπάρχει περίπτωση να δεχθεί μια τέτοια υποχώρηση η Τουρκία;» Με το παρόν ισοζύγιο δυνάμεων, όχι. Αλλά είναι καλύτερα να μην έχουμε λύση παρά να έχουμε μια μη βιώσιμη λύση τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τυχόν λύση ΔΔΟ θα οδηγήσει σταδιακά (αν όχι αμέσως) στην ολοκληρωτική τουρκοποίηση της Κύπρου με βάση τα ακόλουθα στάδια:

α) το «Τουρκοκυπριακό Συνιστών Κρατίδιο» θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Άγκυρας.

β) Η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει το Τ/Κ κρατίδιο για να γεμίσει ολόκληρη την Κύπρο (είτε νόμιμα είτε παράνομα) με μετανάστες και/ή λαθρομετανάστες και/ή ισλαμιστές και/ή τρομοκράτες και/ή εγκληματικά στοιχεία με σκοπό την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της χώρας. (Δέστε τι γίνεται στην Αίγυπτο, στη Συρία, στη Λιβύη... Αυτά είναι γεγονότα δεν είναι έργα του Χόλλυγουντ... Τόσο κοιμισμένοι είμαστε που για να ξυπνήσουμε πρέπει να γίνουν όλα αυτά και στη χώρα μας;)

γ) Η Κεντρική Κυβέρνηση της ΔΔΟ λόγω ευρύτατης συμμετοχής τουρκοκυπρίων, και πάλι ελεγχόμενων από την Άγκυρα, θα είναι ανίκανη και/ή απρόθυμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα.

δ) Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση και χάος με αποτέλεσμα την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κύπρου.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, μια συντηρητική πολιτική στο Κυπριακό σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές, φίλοι μου. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Ήδη γίναμε διεθνές πειραματόζωο (της Τρόικας) μια φορά, χρειάζεται να ξαναγίνουμε; Ας μάθουμε να σκεφτόμαστε επιτέλους, και ας σταματήσουμε να παρασυρόμαστε από τα ψευτοδιλήμματα και από την καταστροφολογία περί διχοτόμησης.

Αν η διχοτόμηση είναι καταστροφή, σύμφωνα με τον ΔΗΣΑΚΕΛικό, Χριστόφο-Αναστασιαδικό τρόπο σκέψης και έκφρασης, τότε την ολοκληρωτική τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω μιας λύσης τερατούργημα, τι πρέπει να την ονομάσουμε; Θα πρέπει να εφεύρουμε μια νέα λέξη ειδικά για αυτή την περίπτωση;

Μα δεν καταλάβαμε ότι η πρώτη χαμένη από τη διχοτόμηση ή τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους θα είναι η Τουρκία, διότι θα χάσει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης του Φυσικού Αερίου που βρίσκεται στη νότια πλευρά; Άρα τα περί διχοτόμησης και αναγνώρισης του ψευδοκράτους είναι μια μπλόφα που δεν πρέπει να μας παρασύρει.

Σίγουρα είμαστε εναντίον της διχοτόμησης. Περισσότερο όμως είμαστε εναντίον της ολοκληρωτικής τουρκοποίησης. Η μη λύση είναι καλύτερη από την κακή λύση. Και καλή λύση είναι μόνο η δημοκρατικά και ιστορικά δίκαιη λύση στην οποία η ούτω καλούμενοι «Τουρκοκύπριοι» θα ζουν ειρηνικά και αγαπημένα στην Κύπρο με τους Έλληνες συμπατριώτες τους, όπως οι Αρμένιοι, οι Λατίνοι και οι Μαρωνίτες, υπό το καθεστώς πλήρως αναγνωρισμένης μειονότητας – όχι ως πολιτικά ίσης κοινότητας.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Και αυτόν τον στόχο θα πρέπει να επιδιώκουμε ανυποχώρητα έστω και αν το στάτους κβο στην Κύπρο διαιωνίζεται για αιώνες.   ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   l408f9   
Περιεχόμενα