September 26, 2018, 3:46 pm
ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ ΚΟΙΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: “Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ξεκαθάρισε κάποια πάρα πολύ σημαντικά πράγματα:

Πρώτον: Είναι πλέον πέρα από ξεκάθαρο πως οι Κύπριοι μέτοχοι και οι Κύπριοι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών έχασαν €3.4 δις από την πώληση τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα, και η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε €3.4 δις από αυτή την πώληση. Ο ισχυρισμός, σημείωσε, ότι αυτά είναι «λογιστικά κέρδη» και όχι πραγματικά κέρδη δεν ευσταθεί, καθώς δεν υπάρχουν άλλης μορφής κέρδη. Όλα τα κέρδη είναι «λογιστικά». «Κάποιοι έχασαν, κάποιοι κέρδισαν σε αυτή τη συμφωνία. Στην Κύπρο κλαίμε, στην Ελλάδα πανηγυρίζουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα με το αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας που επιβλήθηκε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα», είπε.

Δεύτερο συμπέρασμα, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας παραδέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ότι πριν από την πώληση των εργασιών τους στην Ελλάδα, οι δυο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες (Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου) ήταν φερέγγυες. Τις κατέστησε όμως αφερέγγυες η πώληση των εργασιών τους στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Τρίτο συμπέρασμα, συνέχισε, είναι ότι πάρθηκε μια πολιτική απόφαση σε επίπεδο Εurogroup για να πληρώσουν οι Κύπριοι καταθέτες τις ζημιές της Ελλάδας έτσι ώστε να περιοριστεί ο «συστημικός κίνδυνος» από μία πιθανή κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο και να μην επηρεαστεί η ελληνική αγορά. Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, οι Κύπριοι καταθέτες έχασαν τα λεφτά τους ενώ κάποιοι τραπεζίτες στην Ελλάδα πανηγυρίζουν.

Τέταρτο συμπέρασμα, συνέχισε, είναι ότι το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας είχε ήδη ξεκινήσει να συζητείται μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και τους εκπροσώπους της Τρόικας από το Νοέμβριο του 2012. Σχετικό προσχέδιο με τους όρους της συμφωνίας πώλησης είχε ήδη ετοιμαστεί στις 13.3.13 πριν από το πρώτο Εurogroup στις 15.3.13. Είναι γεγονός, σημείωσε, πως υπήρχαν διαφωνίες από κυπριακής πλευράς σε επιμέρους πτυχές εκείνου του προσχεδίου, όμως, ο ισχυρισμός ότι αυτή η συμφωνία διαμορφώθηκε, καταρτίστηκε και μας επιβλήθηκε στα δυο Εurogroup δεν είναι ακριβής. «Η συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων κρίνεται, ακόμη και σήμερα, ως «ικανοποιητικό» από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Φυσικά οι καταθέτες, οι μέτοχοι και οι κάτοχοι των αξιογράφων των δυο τραπεζών δεν νομίζω να συμμερίζονται τη δική του ικανοποίηση», κατέληξε.”

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΗΣΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗ ΤΟΥΣ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ. ΦΤΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΣΑΚΕΛ.

ΠΟΙΑ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΤΟ ΔΕ ΔΗΣΑΚΕΛ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΣΟ Η ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟ ΗΓΕΤΗ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΠΟΥΤΙΝ, ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.  

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΠΡΟΤΟΥ ΜΠΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   2sn2bv   
Περιεχόμενα