September 18, 2018, 10:14 pm
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Η ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Η πιο επείγουσα και απαραίτητη μεταρρύθμιση του Κυπριακού Κράτους πρέπει να είναι η μείωση της δύναμης των κομμάτων στην κυπριακή κοινωνία. Η υπερβολική δύναμη των κομμάτων είναι η σοβαρότερη ασθένεια του πολιτικού μας συστήματος - σε βαθμό που μπορούμε να πούμε ότι η κομματοκρατία υποκατέστησε τη Δημοκρατία. Ο Κύπριος είναι γενικά υπερβολικά ταυτισμένος με το κόμμα του είτε συναισθηματικά, είτε ιδεολογικά, είτε συμφεροντολογικά.

Για την αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας προτείνουμε τις ακόλουθες πρακτικές πολιτικές και νομοθετικές θεραπείες:

1. Εισαγωγή της αρχής του ασυμβίβαστου της κατοχής οποιασδήποτε θέσης στη Δημόσια Υπηρεσία με την κατοχή οποιουδήποτε κομματικού αξιώματος (έστω και απλού μέλους).

2. Εισαγωγή της αρχής του ασυμβίβαστου της κατοχής οποιασδήποτε θέσης σε Ημικρατικό Οργανισμό με την κατοχή οποιουδήποτε κομματικού αξιώματος (έστω και απλού μέλους).

3. Απαγόρευση εγγραφής μέλους κόμματος ή κομματικής οργάνωσης κάτω των 18 ετών. Απαγόρευση κομματικών εκδρομών, κατασκηνώσεων κλπ για άτομα κάτω των 18 ετών.

4. Απαγόρευση δηλώσεων από αθλητικούς ή πολιτικούς παράγοντες που τείνουν να κομματικοποιήσουν τον αθλητισμό.

5. Αντικατάσταση κρατικών συμβόλων έτσι ώστε αυτά να παραπέμπουν στην Ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Κυπριακού Λαού και στη δισχιλιετή Βυζαντινή Αυτοκρατορία: ο Δικέφαλος Αετός να αντικαταστήσει το Περιστέρι. Το «Υπερμάχω Στρατηγώ» να αντικαταστήσει το σημερινό εθνικό ύμνο. (Υπενθυμίζουμε ότι το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει 20 εκατομμύρια μουσουλμάνους, και το γεγονός ότι δεν έχει τόση άμεση σχέση με το Βυζάντιο όπως εμείς, δεν την εμποδίζουν να έχει ως κρατικό σύμβολο της τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό, σε αντικατάσταση του κομμουνιστικού σφυροδρέπανου). Γενικά να επιδιωχθεί η αναγωγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε σύμβολο της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Κυπριακού Λαού.

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

1. Η δύναμη των κομμάτων θα μειωθεί σε πιο φυσιολογικά για τη Δημοκρατία επίπεδα, το καρκίνωμα της κομματοκρατίας θα μπει σε πορεία ιάσεως, η ελευθερία σκέψης του λαού θα ενισχυθεί, και ο λαϊκός έλεγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει περισσότερη αμεσότητα, αντικειμενικοτητα και αυθεντικότητα.

2. Θα περιοριστεί η δυνατότητα των κομμάτων, και ιδιαίτερα του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, να μολύνουν τη νεολαία και γενικά τον λαό με την υποκουλτούρα του ιδεολογικού φανατισμού, που έχει στόχο τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους και τη δημιουργία μιας νοοτροπίας ιδεολογικής ταύτισης σε βαθμό που το κόμμα να γίνεται πιο σημαντικό ακόμη και από την πατρίδα.

3. Κάποιος που επιλέγει να ενταχθεί σε ένα κόμμα θα γνωρίζει την απαγόρευση όσον αφορά την εργοδότηση στον δημόσιο τομέα, και έτσι αυτό θα ενθαρρύνει την τάση να εντάσσονται στα κόμματα μόνο άνθρωποι με πολιτικά ενδιαφέροντα και πολιτικό τρόπο σκέψης, και θα αποθαρρύνει τους άσχετους που θα ήθελαν να ενταχθούν σε κόμματα μόνο για το υλικό συμφέρον.

4. Θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή, υπερκομματική, δημόσια υπηρεσία, αφοσιωμένη στην υπηρεσία του Λαού ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ικανή να αναχαιτίζει και να διορθώνει τυχόν λάθη των κυβερνώντων λόγω απειρίας, ανικανότητας ή ιδεολογικών παραισθήσεων.

5. Θα μειωθεί σημαντικά η δύναμη του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, που είναι τα κόμματα που έχουν συμφέρον να παραμείνει το στάτους κβο της μίζερης και παρακμιακής κομματικοποίησης. Με την καθίζηση του ΔΗΣΑΚΕΛ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αναγέννηση και απελευθέρωση της κυπριακής κοινωνίας από το καρκίνωμα των ξενόφερτων, δυτικής προέλευσης, ιδεολογιών, και της ψεύτικης πολωτικής σχηματοποίησης δεξιός-αριστερός, που στόχο έχει το μάντρισμα των μαζών προσφέροντας τους μια ψεύτικη ταυτότητα ως υποκατάστατο της πραγματικής Ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Κυπριακού Λαού.

Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   be4i1f