September 26, 2018, 3:59 pm
ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΣΑΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09.05.2004 (του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ)

Λαός χωρίς κριτική μνήμη δεν έχει περιθώρια ιστορικής επιβίωσης, ούτε ελπίδες επιτευγμάτων ποιότητας της ζωής του. H διαπίστωση είναι πάγκοινη και μεταφράζεται επικαιρικά στην προστακτική ότι: H αθέλητη μαρτυρία Φερχόιγκεν δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ακούσια, μέσα στην οργή του, ο κ. Φερχόιγκεν αποκάλυψε μια «σαφέστατη συμφωνία» που ο ίδιος (αυτενεργώς ή κατ' εντολήν) έκανε με τους Ελληνες (Ελλαδίτες και Κυπρίους) τον Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι. H συμφωνία ήταν να μην υπάρξει ελληνική αντίρρηση σε οποιαδήποτε πρόταση «λύσης» του Κυπριακού. Γι' αυτό και θεώρησε ο Γερμανός κομισάριος ότι, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου, οι Ελληνες τον εξαπάτησαν.

Στην επίσημη απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι δεν αναφέρεται τίποτα για τη «συμφωνία» που μνημόνευσε ο κ. Φερχόιγκεν. Αν η μαρτυρία του είναι ψευδής, οι μόνοι που μπορούν να το καταγγείλουν είναι οι τρεις παρόντες τότε στο Ελσίνκι πολιτικοί εκπρόσωποι (όχι οπωσδήποτε και ηγέτες) του Ελληνισμού. Οταν και οι τρεις σιωπούν, έχουμε ισχυρή ένδειξη ότι ο κ. Φερχόιγκεν δεν ψεύδεται. Υπήρξε διαβεβαίωση πειθήνιας υποταγής των Ελλήνων.

Επιπλέον, πειστήριο ήταν η πανικόβλητη (μέχρις εξευτελισμού) στράτευση των τριών στην προπαγανδιστική υστερία, προκειμένου να υπερψηφιστεί η πλεκτάνη Ανάν. H πλειοδοσία τους σε εκβιαστικές απειλές, εκφοβισμούς, κατάφωρη παραποίηση των πραγματικών δεδομένων. Δεν λογάριασαν ούτε καν τον διασυρμό της πολιτικής τους ευφυΐας και αξοπρέπειας - πόσο ταπεινωτική ήταν μια τέτοια στράτευση, πόσο τους στιγμάτιζε ιστορικά.

Η αθέλητη μαρτυρία Φερχόιγκεν δεν πρέπει να ξεχαστεί. H κριτική μνήμη των Ελλήνων να συγκρατήσει ότι τον Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι τον Ελληνισμό εκπροσωπούσαν: ο τότε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκος Κληρίδης, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Σημίτης, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος. Για να έχει προοπτικές ιστορικής επιβίωσης ο Ελληνισμός, αυτά τα ονόματα δεν πρέπει να ξεχαστούν. Να συνδεθούν οριστικά με τη «συμφωνία» στο Ελσίνκι.

Ενδεχόμενο να μην αντιλήφθηκαν ή να μην κατανόησαν οι τρεις τους στόχους του Σχεδίου Ανάν, δεν υπάρχει. Να πίστευαν πραγματικά οι έμπειροι πολιτικοί στα πλεονεκτήματα που θα είχε για τους Ελληνες η εκτρωματική λύση, αποκλείεται. H φανατισμένη υπεράσπιση του Σχεδίου από τους τρεις ήταν φαινόμενο άλλης τάξης, άλλων κινήτρων, διαφορετικών σκοπών.

Αν δεν διαβάσει κανείς το τι προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν για τις βρετανικές βάσεις, δεν μπορεί να εξηγήσει την παράλογη και πρωτοφανή επιστράτευση απειλών και εκβιασμών, προκειμένου να εξαναγκασθούν οι Ελληνες της Κύπρου να υπερψηφίσουν την εις βάρος τους πλεκτάνη. Ηξεραν καλά οι σχεδιαστές της πλεκτάνης ότι μετά την 1η Μαΐου 2004 το νομικό καθεστώς των βάσεων μένει μετέωρο. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό δικαστήριο που θα ανεχθεί ποτέ μια χώρα - μέλος της E.E. να διαιωνίζει την αποικιοκρατική αυθαιρεσία κατοχής εδαφών άλλης χώρας - μέλους, να καταλύει προκλητικά και παράλογα την ισοτιμία των εταίρων. Με το Σχέδιο Ανάν η Βρετανία έπαιζε το τελευταίο χαρτί της αποικιοκρατικής της ανομίας.

Και αν δεν διαβάσει κανείς το τι προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν για τις σχέσεις της «ενωμένης» Κύπρου με την Τουρκία, δεν μπορεί να ερμηνεύσει τον πανικό και τον εξευτελισμό των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τους Ελληνοκυπρίους. Ποιες δεσμεύσεις ανελάμβανε το προβλεπόμενο κρατικό εξάμβλωμα, προκειμένου να εκβιαστεί η είσοδος και της Τουρκίας στην E.E….

Οι Ελληνες προπαγανδιστές της βρετανοαμερικανικής πλεκτάνης ήξεραν (ή όφειλαν να ξέρουν) ποιους πρώτιστους στόχους υπηρετούσε η «πρωτοβουλία» του γενικού γραμματέα. Γνωστοί και οι ίδιοι πάντοτε φανατικοί της Νέας Τάξης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί υπογραφόμενοι σε διατεταγμένες λίστες. Τα δικά τους ονόματα είναι μάλλον περιττό να τα συγκρατεί η ιστορική μνήμη, αρκεί να θυμούνται οι Ελληνες το νοσηρό σύμπτωμα.

Μόνο ένα ακόμα όνομα πρέπει να εξαιρεθεί από τη λήθη: Του ανεκδιήγητου εκείνου προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, που κατάγγειλε την πατρίδα του στα όργανα της E.E. για να εισπράξει σατραπείες από την αυλή του Αρταξέρξη. Δύστυχος άνθρωπος, θλιβερή φιγούρα, αλλά δεν πρέπει να ξεχαστεί. H χειρονομία του πέρασε στα σύμβολα έσχατου ευτελισμού του ανθρώπου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.


Online Φόρμα ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ του πιο πάνω μηνύματος ( * Απαιτούμενα) :


Όνομα * :


Επίθετο * :


Το e-mail σας * :


Το e-mail του παραλήπτη * :


Παρακαλώ Πληκτρολογήστε:   uog9rg   
Περιεχόμενα